Η επιχείρηση «προστατέψτε τον Τσίπρα» δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά για την κυβέρνηση. Το πλήγμα για τον Πρωθυπουργό εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρό, τόσο επικοινωνιακά όσο και πολιτικά. Η γραμμή που έδωσε προχθές ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης δεν περπατάει και πολλαπλά είναι τα ειρωνικά και επικριτικά σχόλια για τη φράση του: «Να μη βάλλεται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 44 ετών».

Η επιλογή Βερναρδάκη να επικαλεστεί την ηλικία του Πρωθυπουργού, στη προσπάθειά του να υψώσει τείχος προστασίας στον Τσίπρα, δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, αλλά σε αυτή τη γραμμή θα συνεχίσει να κινείται ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης. Και επειδή προκλήθηκε μεγάλη επίθεση κατά του Πρωθυπουργού μετά τη δήλωση Βερναρδάκη, ο οποίος παρασκηνιακά δέχεται βολές για τον τρόπο με τον οποίο είπε το συγκεκριμένο επιχείρημα, γίνεται προσπάθεια να… διορθωθεί η κατάσταση.

Σε αυτή τη λογική ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με τη δήλωση Βερναρδάκη εξέφρασε (ΑΝΤ1) την άποψη ότι η αναφορά του υπουργού Επικρατείας στα 44 χρόνια του Πρωθυπουργού δεν είχε να κάνει με τη νεότητα του Τσίπρα, αλλά με το ότι ο ίδιος δεν θα πρέπει να έχει την ευθύνη για το χάος τόσων χρόνων με τα αυθαίρετα.

Αντιπολιτευτικά πυρά. Οπως ήταν αναμενόμενο, εκτός από το πάρτι στο Διαδίκτυο για την ηλικία του Τσίπρα και την αναμενόμενη επίθεση από την πλευρά της ΝΔ μέσω συνεντεύξεων στελεχών της, υπήρξαν βολές και από την Κεντροαριστερά. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλου να υποστηρίξει ότι «είναι αδιανόητα τα επιχειρήματα σε σχέση με την ηλικία του Πρωθυπουργού, ότι επειδή είναι 44 ετών δικαιολογείται» και συμπλήρωσε: «Είμαι 40 ετών και ποτέ δεν έχω δεχθεί να χρησιμοποιείται το ζήτημα της ηλικίας ως στοιχείο διακριτικής μεταχείρισης, είτε θετικής είτε αρνητικής. Μπορεί ορισμένοι να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως, όμως με αυτόν τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει κίνδυνος να «κάψουν» στο τέλος και την Αριστερά, αλλά και τους σαραντάρηδες και τη νέα γενιά».