Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία αλληλεγγύης με σύνθημα #StandbyGreece στη Λευκωσία της Κύπρου, μιας συγκινητικής πρωτοβουλίας στήριξης και αλληλεγγύης των πυρόπληκτων της ανατολικής Αττικής. Δύο κορυφαίοι ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, ο Αντώνης Ρέμος και η Άννα Βίσση, ένωσαν για καλό σκοπό τις φωνές τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Μέσα από την μουσική και τα τραγούδια τους και με το δικό τους μοναδικό τρόπο, οι δύο τραγουδιστές βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο στην πρωτοβουλία του Stand By Greece, τον Παγκύπριο Έρανο και Συναυλία για τους πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στην ανατολική Αττική.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και μάζεψε χιλιάδες θεατές που θέλησαν να δώσουν το «παρών», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Τη συναυλία παρουσίασε ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος συνόδευσε τους δυο ερμηνευτές στο πιάνο ενώ νωρίτερα, οι δύο καλλιτέχνες έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τους ευχαρίστησε και εξήρε τη συμβολή τους.

Τα έσοδα από το Stand By Greece, που διοργανώθηκε από όλα ΜΜΕ της Κύπρου, τραπεζικούς οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες, θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση υποδομής δημοσίου συμφέροντος για παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεντρώθηκε μάλιστα το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Γιαννάκη διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται για τη διαχείριση των χρημάτων και για την επιλογή του έργου που θα αναληφθεί για ανοικοδόμηση. Τόνισε, δε, ότι η διαχείριση θα γίνεται από το γραφείο του σε συνεργασία με την οργάνωση Hope for Children.

Επίσης, σημείωσε ότι πολλές κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία, εταιρείες πώλησης οικοδομικών υλικών και εθελοντές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμβάλουν στην κατασκευή κτιρίου προς όφελος παιδιών.