Οι ακτίνες Χ στην υπηρεσία της BMW. Η βαυαρική φίρμα θέλει να εξελίσσει τα μοντέλα της με τον καλύτερο τρόπο, και γι αυτό το λόγο λάνσαρε την υπολογιστική τομογραφία στην εξέλιξη, παραγωγή και ανάλυση πρωτοτύπων , κάτι που θεωρείται πρωτιά στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με αυτή την τεχνολογία, όλη η γκάμα οχημάτων, από MINI μέχρι Rolls-Royce, μπορούν να υποβάλλονται σε έλεγχο ποιότητας, ακόμα και στα πρώτα στάδια εξέλιξης.

Το μεγαλύτερο βάρος εργασίας το έχουν τέσσερα ρομπότ που σαρώνουν τα πρωτότυπα μοντέλα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο στην τοποθέτηση υλικών όσο και των τεχνολογικών συγκόλλησης.

Το νέο σύστημα ακτίνων X είναι εγκατεστημένο στο Πιλοτικό Εργοστάσιο του BMW Group στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (FIZ) στο Μόναχο, εκεί όπου διασταυρώνεται η Εξέλιξη με την Παραγωγή. Χάρη στον λεπτομερή έλεγχο μπορούν να γίνονται έλεγχοι όπως αν επηρεάζεται η βαφή, η συγκόλληση σε ακραίες θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, ευρήματα από τη σάρωση αποτελούν τη βάση για στοχευμένες τροποποιήσεις στη μαζική παραγωγή.