Σε ένα παλιό τραγούδι του ο Γιάννης Γιοκαρίνης έθετε το δίλημμα «κιθαρίστας ή ντράμερ», αλλά ο Βαγγέλης Σακελλαρίου έχει απαντήσει προ πολλού στο δικό του υπαρξιακό ζήτημα που μάλιστα είναι τρίλημμα! Και μπασκετμπολίστας και γυμναστής και γιατρός!

Τρεις ιδιότητες σε συσκευασία μιας, λοιπόν, για τον εκ Κορίνθου ορμώμενο γκαρντ (1μ.96), ο οποίος χθες, τέσσερις ημέρες πριν από τα 29α γενέθλιά του, έλαβε ένα υπέροχο δώρο: την προαναγγελθείσα μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό στον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο για μία σεζόν με option για τη δεύτερη. «Νιώθω τιμή που ανήκω σε τέτοια ομάδα, με τέτοιο προπονητή, με τέτοιους συμπαίκτες και με τέτοιο κόσμο. Ολα αυτά αποτελούν ένα τεράστιο κίνητρο για να μοχθήσω και να γίνω καλύτερος» τόνισε ο Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον 12ο σταθμό στην καριέρα του ξανθού και σγουρομάλλη γκαρντ, μετά την Ολυμπιάδα Ασσου-Λεχαίου, τον Πανελλήνιο, το Αιγάλεω, την (ιταλική) Αβελίνο, το Παγκράτι, τα Τρίκαλα, το Ρέθυμνο, το Μαρούσι, τη Νέα Κηφισιά, το Λαύριο και τον Πανιώνιο, του οποίου υπήρξε αρχηγός τη σεζόν 2017-18, έχοντας μέσο όρο 10,9 πόντους, ενώ βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις της Basket League στο σκοράρισμα, στα τρίποντα, στα κερδισμένα φάουλ, στις ασίστ, στην αξιολόγηση και στα… λάθη!

Ο Σακελλαρίου, ο οποίος το 2009 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων της Ρόδου (με συμπαίκτη τον Νίκο Παππά), έχει στην κατοχή του το δίπλωμα του καθηγητή φυσικής αγωγής από τα ΤΕΦΑΑ, ενώ χρωστά έξι μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην αθλητιατρική.

Την ίδια στιγμή το Περιστέρι επαναφέρει στην Ελλάδα τον συνομήλικο, ισοϋψή και ομόλογο του Σακελλαρίου, Στίβεν Γκρέι, ο οποίος τις προηγούμενες δύο σεζόν αγωνίσθηκε στο Λαύριο με μέσο όρο 10,3 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, ενώ ολοκλήρωσε την περσινή περίοδο στη Ζαντάρ. Επίσης η νεοφώτιστη ομάδα της Δυτικής Οχθης απέκτησε τον 20χρονο Γιάσερ Σαλάχ (Ικαρος Καλλιθέας, Παπάγου), τον οποίο παραχώρησε ως δανεικό στη Δάφνη Δαφνίου. Εξάλλου ο πρώην παίκτης του Περιστερίου Αλέξανδρος Σιγκούνας θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ρέθυμνο, ενώ ο 19χρονος Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (1μ.99) μετακόμισε από τον Αρη στον Χολαργό.

Το δρομολόγιο από τον Παράδεισο προς την Κόλαση, αλλά ευτυχώς μετ’ επιστροφής, διήνυσε χθες στη Βέντσπιλς της Λετονίας η Εθνική Εφήβων, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη της (με 76-67 επί της Κροατίας) σε τρεις αγώνες του Ευρωμπάσκετ.

Η ελληνική ομάδα είδε τη διαφορά των 23 πόντων να εξανεμίζεται και τους αντιπάλους της να προηγούνται με 62-61, αλλά ανέκαμψε και χάρη στη σπίθα που άναψε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (με επτά μαζεμένους πόντους) και σε ένα επιμέρους σκορ 13-3 ξαναστάθηκε όρθια και παρά τα 5/25 τρίποντα κατάφερε να επικρατήσει.

Η σύνθεση της Εθνικής: Αρσενόπουλος 16 (4 ρ., 4 ασ., 5 κλ.), Γάργαλης 4, Ρογκαβόπουλος 13 (5 ρ.), Σανδραμάνης 10, Τσουμάνης 11 (9 ρ.), Χατζηδάκης 2, Χουγκάζ 6, Κουρτίδης 10, Τσιρογιάννης 2, Βουλγαρόπουλος 2.

n Ο ΕΣΑΚΕ, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις στοιχηματικές εταιρείες, συμφώνησε με την BETSHOP.GR που θα είναι ο νέος χορηγός της Basket League.

Οι δώδεκα σταθμοί

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον 12ο σταθμό στην καριέρα του σγουρομάλλη γκαρντ, μετά την Ολυμπιάδα Ασσου-Λεχαίου, τον Πανελλήνιο, το Αιγάλεω, την Αβελίνο, το Παγκράτι, τα Τρίκαλα, το Ρέθυμνο, το Μαρούσι, τη Νέα Κηφισιά, το Λαύριο και τον Πανιώνιο.