Το πιο δυνατό φιλικό της «τεστ» δίνει απόψε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, με την Ενωση να αντιμετωπίζει στις 20:00 την πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ. Το εν λόγω παιχνίδι θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τόσο τον Λούκας Μπογέ όσο και τους Εζέκιελ Πόνσε, Αλεφ Ντος Σάντος.

Τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ προπονούνται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και ανεβάζουν στροφές, προκειμένου να φτάσουν στο 100%. Σήμερα πάντως θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν αγωνιστικό ρυθμό, αφού όλοι τους αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από τον έλληνα τεχνικό.

Μάλιστα, ο Μπογέ είναι πιθανό ακόμα και να βρεθεί στο αρχικό σχήμα παίρνοντας μια θέση στα άκρα. Ο Ουζουνίδης θα δοκιμάσει πρόσωπα και πράγματα ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων που έρχονται, μεταξύ των οποίων θα είναι το αμυντικό δίδυμο των Λαμπρόπουλου – Οικονόμου. Που εν τη απουσία του Τσιγκρίνσκι θα σηκώσουν όπως φαίνεται το βάρος των μετόπισθεν.

Ο κόσμος της ΑΕΚ αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» στο Στάδιο αφού αυτό θα είναι επί της ουσίας το πρώτο παιχνίδι που οι φίλοι της Ενωσης θα μπορούν να δουν από κοντά την ομάδα. Γι’ αυτό και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 20.000 Ενωσίτες στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Επιμένουν οι Βέλγοι

Οπως διαβάσατε στο χθεσινό φύλλο των «ΝΕΩΝ», η Μπριζ χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ για τον Αντρέ Σιμόες, με την Ενωση να μην μπαίνει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και να ξεκαθαρίζει προς τους Βέλγους πως ο πορτογάλος χαφ δεν είναι προς πώληση. Ωστόσο φαίνεται πως η Μπριζ έχει σκοπό να επιμείνει για την απόκτηση του Σιμόες, με δημοσιεύματα από το Βέλγιο να σημειώνουν μάλιστα πως ο χαφ της ΑΕΚ αποτελεί τον «εκλεκτό» της ομάδας για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της.

«Η Μπριζ έχει ρίξει το βλέμμα της στον Αντρέ Σιμόες που αποτελεί αυτή τη στιγμή βασικό στόχο για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της. Ο 28χρονος Πορτογάλος είναι ένας παλιός γνώριμος στο »Jan Breydel», από την περασμένη σεζόν όταν αγωνίστηκε με την ΑΕΚ απέναντι στην Μπριζ στις προκριματικές φάσεις του Europa. Το ποσό που μπορεί να κοστίσει δεν είναι γνωστό, αλλά το ότι μπήκε στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του με την ελληνική ομάδα προσφέρει δυνατότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα Het Laatste Nieuws.

Ρεκόρ στα διαρκείας

Η ΑΕΚ έσπασε το φράγμα των 10.000 στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ πενταετίας! Είχε να φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό, αντίστοιχη περίοδο, από το καλοκαίρι του 2013. Οταν επιχειρούσε το restart της από την Γ’ Εθνική. Μάλιστα, δεν έχει περαστεί στο σύστημα ακόμη μεγάλο μέρος των διαρκείας των συνδέσμων, κάτι που κάνει σχεδόν σίγουρο ότι η Ενωση θα ξεπεράσει τα 12.000 διαρκείας που πούλησε την εν λόγω σεζόν.

Βάσει προγραμματισμού που υπήρχε η διάθεση των διαρκείας θα ολοκληρωνόταν την προσεχή Παρασκευή, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 14 του μήνα.