ΟΡίτσαρντ Μπράνσον είχε ανακαλύψει την Υδρα εδώ και πολλά χρόνια. Ο βρετανικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας, στη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στο νησί του Αργοσαρωνικού, ένιωσε να γοητεύεται από τα ψηλά πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τους μικρούς όρμους και τον αριστοκρατικό αέρα που «έσμιγε» με κάτι το παραδοσιακό. Ο Μπράνσον θυμάται ότι προσγειώθηκε με ελικόπτερο στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης της Virgin αλλά και άλλων επιχειρήσεων με παγκόσμια ακτινοβολία επιθυμούσε να αγοράσει κάποιες εκτάσεις στο νησί. Η σκέψη του γυρίζει σε εκείνες τις «μοναδικές στιγμές» όταν κατέβηκε από το υπερσύγχρονο σιδερένιο πουλί για να ανέβει σε ένα γαϊδουράκι. Ηταν ένα από τα δημοφιλή γαϊδουράκια της «μικρής πριγκίπισσας» του Αργοσαρωνικού, το οποίο τον μετέφερε σε διάφορα σημεία για να «τσεκάρει» σπίτια και κτήματα που γνώριζε ότι οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούσαν να τα πουλήσουν. Τελευταίος σταθμός, η μεγάλη, εντυπωσιακή κατοικία του Αλέξη Μάρδα στο ψηλότερο ίσως σημείο της Υδρας. Με εξαιρετική θέα στο λιμάνι και στο απέραντο γαλάζιο…

Τα γαϊδουράκια που «κουβαλάνε» διεθνείς επιχειρηματίες και εφοπλιστές

Ρίτσαρντ Μπράνσον και Αλέξης Μάρδας γνωρίζονταν από τα νεανικά τους ακόμη χρόνια. Η αγάπη για τη μουσική και η ενασχόληση με τη βιομηχανία του θεάματος ήταν άλλωστε ο κοινός τους σύνδεσμος. Ο Μάρδας υπήρξε, ως γνωστόν, μάνατζερ των Μπιτλς και ο Μπράνσον ο δημιουργός της εταιρείας δίσκων Virgin, η οποία αργότερα είχε πολύ επιτυχημένη πορεία, ακολουθώντας τα «βήματα» της ομώνυμης αεροπορικής. Ο Αλέξης γνώρισε εποχές δόξας με τη super star της δημοφιλέστατης σειράς «Δυναστεία», τη μικροσκοπική αλλά γοητευτική Τζόαν Κόλινς, να φιλοξενείται στο σπίτι του. Ακολούθησε η Τζέιν Σέιμουρ, ένα από τα πλέον γνωστά James Bond girls, και αρκετοί άλλοι άνθρωποι της διεθνούς show business. Ο Μπράνσον αγόραζε εκτάσεις, επισκεπτόταν συχνά το νησί, αργότερα άρχισε να πουλάει, κερδίζοντας χρήματα.

Σε ένα από τα κτίρια που κάποτε είχαν γοητεύσει απίστευτα τον Ρίτσαρντ, στο κέντρο του νησιού, πραγματικά ξεχωριστό, βρίσκεται σήμερα το My Hydra Concept Store, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της Σοφίας Βαχάρη-Τσουβελεκάκη. Ενα concept store όπου συνυπάρχουν διαφορετικά μεταξύ τους είδη fashion, jewellery, art & design κ.λπ. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η περίφημη Λαγουδέρα, που δημιούργησε πριν από πολλά χρόνια ο Μπάμπης Μωρές και την επισκέφθηκαν ο Τζον Λένον, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Οντρεϊ Χέπμπορν κ.λπ. Η Υδρα έχει σήμερα αρκετά μικρά, πολυτελή ξενοδοχεία. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες τους δραστηριοποιούνται στον χώρο του shipping. Ενα από τα ωραιότερα άλλωστε σπίτια του νησιού, στα οποία κατοικούσαν οι διεθνούς φήμης εικαστικοί Γιάννης Καρδαμάτης και Timothy Hennessy (στενός τους φίλος ο επίσης λάτρης της Υδρας Λέοναρντ Κοέν) είχε γοητεύσει την Αγγελική Φράγκου, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του εφοπλισμού. Η Αγγελική Φράγκου το αγόρασε και το ανακαίνισε με εντυπωσιακό τρόπο…
Μύκονος, Ηρώδειο, Επίδαυρος

Η Σοφία Λόρεν, πληθωρική, με θανατηφόρο μπούστο, τραγουδούσε μέσα στα γαλάζια νερά της Υδρας «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη». Η ιταλίδα ντίβα βρέθηκε αρκετό καιρό στο νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι». Πολλά χρόνια μετά, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, η νεαρή κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Τίφανι, είχε «στριμώξει» στο σέξι στήθος της σε ένα μαύρο φόρεμα με κουμπιά. Τα κρυστάλλινα κουμπιά του outfit ήταν έτοιμα να σπάσουν, η κατάξανθη Τραμπ φαινόταν όμως απόλυτα γοητευμένη από την ελληνοαιγυπτιακή μουσική σύμπραξη (Ρέμου – Diab) με φόντο το Nammos.

Η Μύκονος πάντως ήταν και πάλι γεμάτη από διεθνείς κροίσους και αρκετούς Ελληνες στην τελευταία τους επίσκεψη για το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι έλληνες ισχυροί του χρήματος επιλέγουν πάντα για κρουαζιέρες με τα σκάφη τους το Ιόνιο. Κάποιοι άλλοι επισκέφθηκαν το Ηρώδειο για την πολύ καλή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν» του Μπιζέ, ενώ άλλοι κατηφόρισαν στην Επίδαυρο για την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη.