Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται οι πωλήσεις της Hyundai, χάρη στη νέα γκάμα μοντέλων που διαθέτει. Η κορεάτικη φίρμα κατάφερε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα της σε επίπεδο εξαμήνου στην Ευρώπη, με αύξηση πωλήσεων 7,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.

Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου οι πωλήσεις της φίρμας άγγιξαν τις 291,052, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι πωλήσεις της Hyundai ξεπερνούν τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή αγορά (+ 2,8%) το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τα μοντέλα της είχαν ιδιαίτερη ζήτηση στην Γαλλία ( όπου οι πωλήσεις της αυξήθηκαν + 26%), στην Ισπανία (+ 23%) και στη Γερμανία (+ 8%).

Στην ελληνική αγορά, η Hyundai έχει σημειώσει αύξηση στις ταξινομήσεις +63% στο πρώτο εξάμηνο, όταν η αγορά αυξάνεται κατά 23,7%. Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι το ανανεωμένο i20, το νέο i30 (Hatchback, Fastback και το νέο SUV Kona, αποτελούν τα μοντέλα που χάρη σε αυτά σημειώνεται και η μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις της φίρμας.