Η Γιουβέντους πουλάει παίκτες, αλλά όχι επειδή ξόδεψε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Τορίνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στα γραφεία της Γηραιάς Κυρίας υπάρχουν προτάσεις για τρεις ποδοσφαιριστές, η αξία των οποίων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Ιγκουαΐν, Ρουγκάνι, Πιάνιτς. Η πρόθεση είναι αν το τίμημα είναι ικανοποιητικό να παραχωρηθούν. Τα δε χρήματα δεν πρόκειται να μπουν στο ταμείο, αλλά θα επανεπενδυθούν. Ποιος είναι ο στόχος; Η επιστροφή του Πολ Πογκμπά. Τα σενάρια σε Αγγλία και Ιταλία σημειώνουν κι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο. Οι σχέσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με τον διεθνή γάλλο μέσο μόνο καλές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο Πογκμπά θα ήθελε όσο τίποτα να γλιτώσει από την γκρίνια του πορτογάλου προπονητή και να επιστρέψει μάλιστα σε ένα φιλικό περιβάλλον. Αν λοιπόν ο Μουρίνιο μπορούσε να απαλλαγεί από τον Πογκμπά βάζοντας στο ταμείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα ικανό ποσό με το οποίο θα μπορούσε να φέρει στο Ολντ Τράφορντ έναν εξίσου καλό παίκτη, δεν θα είχε καμία αντίρρηση.

Στο μεταξύ, ο Ιγκουαΐν με τον εκπρόσωπό του είναι στο Τορίνο και φυσικά η συζήτηση αφορά το μέλλον του στη Γιουβέντους. Για τον αργεντινό επιθετικό ενδιαφέρεται η Τσέλσι και ο ίδιος μπορεί να δεχτεί να φύγει από την Ιταλία αν πάρει υψηλότερο συμβόλαιο.

Ενας παίκτης που επίσης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων είναι ο Γάλλος Στίβεν Ενζονζί. Η Σεβίλλη θέλει 30 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, η Ρόμα προς το παρόν δίνει κάτι λιγότερα, ωστόσο παρακολουθούν την υπόθεση Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πάντως άφησε «ανοιχτό» το θέμα κι άλλων μεταγραφών, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στην απόκτηση ενός μέσου.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης επικρατεί σιωπή σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, ωστόσο ο ισπανικός Τύπος κάνει συνεχώς αναφορές για επιθετικούς. Η «Marca», επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σημειώνει ότι το όνειρο του πολωνού επιθετικού είναι να αγωνιστεί στη Ρεάλ, αλλά από την Μπάγερν ειπώθηκε πρόσφατα, μέσω μάλιστα του Κάρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ότι ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν παραχωρείται.

Ο ισπανικός Τύπος υποστηρίζει επίσης ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ παραμένει ήρεμος και η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση τον σχεδιασμό αλλά και την κατάσταση που θα επικρατεί στην αγορά. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει επίσης ότι δεν έχουν συζητήσει ακόμα Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν για τον Τζερόμ Μπόατενγκ, τον οποίο θέλει ο Τόμας Τούχελ στη γαλλική ομάδα.

Μεταγραφική κίνηση ετοιμάζει η Νάπολι, έστω και με μορφή δανεισμού. Ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο ντε Λαουρέντις επιβεβαίωσε ότι έχει κάνει πρόταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον δανεισμό του αμυντικού Ματέο Νταρμιάν, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει από το Ολντ Τράφορντ.

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως ο Αλεξάντρ Γκολόβιν μετακομίζει από τη Μόσχα στο Πριγκιπάτο. Η Μονακό ανακοίνωσε τη μεταγραφή του 22χρονου Ρώσου, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο.