Αυτή την εποχή, όλοι του φταίνε του Ζοζέ Μουρίνιο! Ο πορτογάλος τεχνικός άρχισε να γκρινιάζει από την πρώτη στιγμή του ταξιδιού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βασικό πρόβλημά του είναι ότι πλησιάζει η ημέρα που κλείνουν οι μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ και ακόμα δεν βλέπει παίκτη να έρχεται.

Στη συνέχεια, του φταίνε όλοι οι υπόλοιποι. Ο Αντονι Μαρσιάλ που επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να είναι κοντά στη γυναίκα του η οποία γεννάει το παιδί τους, ο Γιούργκεν Κλοπ και τα ποσά που έδωσε η Λίβερπουλ για μεταγραφές, αλλά και ο κόσμος που πήγε στο στάδιο του Μίσιγκαν για να παρακολουθήσει τους δύο μεγάλους αντιπάλους της Πρέμιερ Λιγκ σε φιλική μονομαχία. Η Λίβερπουλ νίκησε 4-1 και αυτό ήταν φυσικό να τον πειράξει.

Χωρίς 12 βασικούς

Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 100.000 θεατές, καθώς οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη εμπορική αξία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο ο Μουρίνιο είχε αντίθετη άποψη: «Αν ήμουν κάποιος από αυτούς δεν θα έδινα τα χρήματά μου για να δω αυτές τις δύο ομάδες. Παρακολούθησα το ματς της Τσέλσι με την Ιντερ και το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Ο κόσμος θα σκέφτηκε πως θα ήταν καλύτερα να πάει στην παραλία». Ο πορτογάλος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του 12 βασικούς ποδοσφαιριστές λόγω του Μουντιάλ και το γεγονός αυτό έκανε το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες άσκοπο. «Θα ήθελα ακόμα δύο παίκτες στις μεταγραφές από τη λίστα που έχω δώσει στη διοίκηση. Το πιθανότερο όμως είναι να πάρουμε μόνον έναν», σχολίασε, ενώ πρόσθεσε ότι στα πρώτα επίσημα ματς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μάτιτς. Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες ο Μουρίνιο είναι ο πρώτος προπονητής που μπορεί να χάσει τη δουλειά του.

«Είναι αστείο»

Σε ό,τι αφορά τον Κλοπ, ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ είχε μιλήσει ειρωνικά για τα ποσά που δίνει η Λίβερπουλ για μεταγραφές: «Είμαι χαρούμενος, σε σημείο να χαμογελάω που το βλέπω αυτό, γιατί μπορείς να αλλάξεις την άποψή σου πάνω σε ένα θέμα και να αλλάξεις ως άτομο. Είναι αστείο. Μια ομάδα που ήταν φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είναι βασική υποψήφια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Η απάντηση του τεχνικού της Λίβερπουλ ήταν ήρεμη. «Ενας από τους μεγαλύτερους στόχους στη ζωή μου, που είναι να κάνω τον Ζοζέ να χαμογελάει, δεν συμβαίνει πολύ συχνά», είπε. «Δεν έχω πρόβλημα με όσα λέει, ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο και ο καθένας μπορεί εκφράζεται όπως θέλει. Αν είναι χαρούμενος για τις μεταγραφές μας, ακόμα καλύτερα».