«Η πολιτική ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από παραιτήσεις. Για τον κ. Τσίπρα η πολιτική ευθύνη του 2018 είναι όπως οι αυταπάτες το 2015, τις αναλαμβάνει και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στον Real fm, δεν υπάρχει περίπτωση ορισμένοι υπουργοί να μην ήξεραν τι είχε συμβεί την ώρα της σύσκεψης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

«Δεν ξέρω αν τα γνώριζε ο πρωθυπουργός, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος έχει την πολιτική ευθύνη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Την ευθύνη θα έπρεπε να την πάρουν σε ανώτατο επίπεδο. Κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες και θα έπρεπε να υπάρχουν παραιτήσεις».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδινε επικοινωνιακό σόου την ώρα που καίγονταν άνθρωποι και υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι προφανείς, υπήρξαν εγκληματικές ολιγωρίες. Έκλειναν τη Μαραθώνος και έστελναν τον κόσμο στο Μάτι, εκτιμώντας ότι δεν θα φτάσει η πυρκαγιά στο Μάτι, έφταναν τα πλοία από τη Ραφήνα και δεν τα σταματούσαν, αεροπλάνα του στρατού δεν πετούσαν από πάνω για να φωτίζουν τον χώρο».

Για την αυθαίρετη δόμηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «ο άναρχος πολεοδομικός σχεδιασμός στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα». «Υπάρχουν πολλές περιοχές σαν το Μάτι σε όλη την Ελλάδα, αλλά 3,5 χρόνια τώρα έχουν έρθει πάρα πολλές τροπολογίες από την κυβέρνηση για παράταση των αυθαιρέτων σε αυτές τις περιοχές και ουσιαστικά ενίσχυσης αυτού του φαινομένου» τόνισε.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια, λέγοντας ότι απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.