Ένα σημαντικό πρόβλημα πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας είναι να αποφασίσετε τι πρέπει να πάρετε μαζί σας και τι να αφήσετε στο σπίτι σας. Σαφώς, θα πρέπει να επιλέγουμε τα πράγματα που μας είναι πραγματικά χρήσιμα. Οι υπερβολές κουράζουν τόσο την διαδικασία τοποθέτησης στην βαλίτσες, ενώ μας ροκανίζουν τον χρόνο, φορτώνοντας το όχημα με περιττά πράγματα.

Η ταξινόμηση ανά κατηγορίες είναι το πιο σωστό. Ενας καλός τρόπος είναι να οργανώσετε τα πράγματα σας σε κατηγορίες – για τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα παιχνίδια κ.α.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου:. Μην ξεχνάτε όμως ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ποτέ τα πράγματα σκόρπια μέσα στην καμπίνα των επιβατών.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την τοποθέτηση των αποσκευών στο αυτοκίνητο είναι να επωφεληθείτε το κάτω τμήμα του δαπέδου, που πλέον, προσφέρουν πολλά νέα μοντέλα. Επίσης, να τοποθετήσετε τα πράγματα πιθανόν να χρειαστεί να τα χρησιμοποιείστε πχ σε μια έκτακτη ανάγκη στο πιο προσιτό μέρος του αυτοκινήτου.

Κατά την τοποθέτηση των βαλιτσών οι βαρύτερες θα πρέπει να πάνε πάντα στο βάθος και όσο το δυνατόν πιο πίσω. Αν δεν τοποθετήσουμε τα πράγματα σωστά ή με ασφάλεια, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος υπάρχει ο κίνδυνος μετατόπισης τους, ενώ, στη χειρότερη περίπτωση να εκτιναχθούν και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Αν για παράδειγμα οδηγούμε με ταχύτητα 100χλμ/ώρα, και ξαφνικά πατήσουμε φρένο, τότε, ένα πακέτο βάρους 30 κιλών που έχει τοποθετηθεί πχ στην πίσω εταζέρα, μπορεί να μετατραπεί σε …βλήμα 90 κιλών και να χτυπήσει στο κεφάλι τους πίσω επιβάτες!