Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, προσπάθησε να προετοιμάσει τους οπαδούς της Αρσεναλ για αυτά που πρόκειται να προσφέρει στην ομάδα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

«Θα αμυνθεί και θα μαρκάρει με υπερηφάνεια, θα μπει με καρδιά και ψυχή στη μάχη, σύμφωνα με το πνεύμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή», αναφέρει η Daily Mail.

«Θα πρέπει να ξέρεις πως θα παίξεις με τη μπάλα, αλλά τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια, το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σημαντικά. Είμαι εδώ για να δείξω πρώτα απ’ όλα ότι είμαι ένας αμυντικός.Αυτή είναι η δουλειά μου», είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Οσο για το μεγάλο επώνυμο του που φυσικά είναι δύσκολο να το προφέρουν, απάντησε: «Απλά κρατάμε το Σωκράτης. Ετσι με φωνάζουν, Σωκράτη ή Πάπα».

Ο Παπασταθόπουλος ρωτήθηκε και για τους Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν, τους πρώην συμπαίκτες του στην Ντόρτμουντ, τους οποίους συναντά πλέον και στο Β. Λονδίνο. «Ημασταν μαζί στην Ντόρτμουντ και είναι και οι δύο σπουδαίοι παίκτες. Είναι κάτι παραπάνω από φίλοι για εμένα και η παρουσία του στην ομάδα έπαιξε καθοριστικός ρόλο στην απόφαση να έρθω. Πιστευω ότι η ηλικία των 30 χρονών, είναι η καλύτερη για έναν αμυντικό. Ετσι, για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια θα δίνω τα πάντα για την Αρσεναλ. Ισως να είναι και η τελευταία ομάδα μακριά από τη χώρα μου. Εχω την εμπειρία να βοηθήσω. Στη Ντόρτμουντ ήμουν και με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και έχει νοοτροπία νικητή. Είναι πολύ φιλικός με τους παίκτες και χαίρομαι που δούλεψα δύο χρόνια μαζί του».

Η Daily Mail αναφέρει επίσης ότι ο Σωκράτης παρακολουθεί βίντεο του Πάολο Μαλντίνι, ενώ χαμογελά όταν του λένε πως μπορεί να είναι σαν δύο πρώην αμυντικούς της Αρσεναλ., τους Μάρτιν Κίον και Τόνι Ανταμς.