Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τα δύο μεγάλα παιχνίδια του Αυγούστου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας πλέον στη σύνθεσή της τους παίκτες που επιθυμούσε για το συγκεκριμένο στάδιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η ομάδα αποκτά σιγά σιγά ομοιογένεια και ο έλληνας τεχνικός βάζει στην εξίσωση τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως το ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα είναι και εκείνο με το οποίο θα μπει στο ξεκίνημα της σεζόν η Ενωση. Μιας και όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν προσθήκες αλλά και αποχωρήσεις.

Αφού ο Ουζουνίδης έχει αποφασίσει πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα πλάνα του ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι παραμένουν υπό κρίση.

Το πρώτο όνομα στη μαύρη λίστα του Ουζουνίδη δεν είναι άλλο από του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Ο διεθνής αλβανός μέσος δεν καλύπτει τα «θέλω» του τεχνικού του Δικεφάλου και έχει υπάρξει εισήγηση για την αποχώρησή του. Κάτι που πάντως δεν είναι απλό να συμβεί, αφού θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ομάδα που θα του προσφέρει συμβόλαιο.

Η Ενωση πάντως αναμένεται να τρέξει σύντομα τη συγκεκριμένη υπόθεση μιας και ο Αϊντάρεβιτς δεν υπολογίζεται αυτή τη στιγμή ούτε για τα φιλικά προετοιμασίας. Κάτι που καθιστά μάλλον περιττή την παρουσία του στην ομάδα.

Το αγκάθι με Μοράν

Πέραν του Αϊντάρεβιτς, αρνητικά φαίνεται να έχει εισηγηθεί ο τεχνικός της ΑΕΚ και για την παραμονή του Ερικ Μοράν που, παρά τις ευκαιρίες που πήρε, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Πάντως αν για τον Αϊντάρεβιτς τα πράγματα αναφορικά με το συμβόλαιό του δείχνουν περίπλοκα για την περίπτωση του ισπανού χαφ είναι ακόμα πιο δύσκολα. Κι αυτό διότι ο Μοράν υπέγραψε μόλις τον περασμένο Γενάρη συμβόλαιο διάρκειας τριάμισι ετών, που αναμφίβολα δεν θα θέλει να σπάσει.

Από τη στιγμή ωστόσο που ο Ουζουνίδης δεν πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ και προκειμένου να ανοίξει χώρος για την απόκτηση άλλου χαφ, η Ενωση θα προσπαθήσει να βρεθεί και με τον Μοράν η φόρμουλα για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το σενάριο του δανεισμού του παίκτη σε άλλο σύλλογο για έναν χρόνο.

Το ερωτηματικό

Οι δύο μέσοι που αναφέραμε παραπάνω δεν υπολογίζονται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας Κιτρινόμαυρος που το μέλλον του στην ομάδα δείχνει στον αέρα. Αυτός είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης που η αλήθεια είναι πως δεν έχει ικανοποιήσει με τη μέχρι τώρα παρουσία του. Προς το παρόν πάντως ξεκάθαρη απόφαση για τον νεαρό επιθετικό δεν υπάρχει, κάτι που πιθανότατα να σχετίζεται με κάποια μεταγραφική υπόθεση φορ. Η οποία, αν προχωρήσει, είναι πιθανό να φέρει στην πόρτα της εξόδου τον Γιακουμάκη, με τον έλληνα στράικερ να παραχωρείται δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα ως μια εναλλακτική για τη γραμμή κρούσης.

Ενίσχυση

Κλειδωμένη δείχνει η απόφαση της ΑΕΚ για ενίσχυση σε δύο θέσεις, με την Ενωση να προχωρά στην απόκτηση ενός αμυντικού χαφ που θα μπορεί κατά βάση να αντικαθιστά τον Αντρέ Σιμόες αλλά και ενός εξτρέμ γραμμής. Ενός κλασικού ακραίου δηλαδή, με την ικανότητα να προσδώσει πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας. Πάντως και οι δύο κινήσεις που προαναφέραμε αναμένονται μετά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 8 Αυγούστου το πρώτο ματς

Το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 21.45, είτε στη Γλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ είτε στο Τρόντχαϊμ απέναντι στη Ρόζενμποργκ. Ενώ ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ, στις 21.00.