Υπάρχουν διάφορες απόψεις γύρω από την αλλαγή ενός προπονητή. Πόσω μάλλον Ιούλιο μήνα. Αλλοι επενδύουν στο σοκ εκτιμώντας σε ένα άμεσο αποτέλεσμα που μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση είναι ζητούμενο, άλλοι πάλι θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση δεν κάνει τίποτα παραπάνω παρά να ανοίξει την πόρτα… της κρίσης.

Οπως και να έχει, το πρόβλημα είναι της Βασιλείας και, αν δεν ήταν στη μέση ο ΠΑΟΚ, προφανώς ουδόλως θα μας ενδιέφερε η είδηση για την απομάκρυνση του Ραφαέλ Βίκι από τον πάγκο της ελβετικής ομάδας.

Εδώ όμως τα κουκιά είναι μετρημένα. Ο Δικέφαλος του Βορρά την Τετάρτη ξαναβρίσκει απέναντί του τη Βασιλεία θέλοντας να τελειώσει τη δουλειά της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια διαδικασία που από μόνη της θα αποτελεί μια πρώτη επιτυχία στη σεζόν καθώς είναι αλήθεια πως από το άκουσμα και μόνο της κλήρωσης οι πιθανότητες δεν ήταν ακριβώς με το μέρος του.

Η Βασιλεία στην Τούμπα έχασε με 2-1. Στην πραγματικότητα παραμένει το φαβορί για την πρόκριση και είναι δεδομένο ότι επέλεξε να αλλάξει τώρα τον προπονητή δίνοντας την ευθύνη σε μια φυσιογνωμία του κλαμπ όπως ο Αλεξ Φράι ακριβώς για να… αντιδράσει. Το πώς λοιπόν θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση ο ΠΑΟΚ πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η χθεσινή πρώτη εντύπωση στο άκουσμα της είδησης είναι πως οι περισσότεροι το πήραν αψήφιστα ή, τέλος πάντων, θεώρησαν αυτή την εξέλιξη καλό νέο. Στη λογική πως οι Ελβετοί βουλιάζουν πριν τον ΠΑΟΚ. Προφανώς και δεν είναι έτσι. Δεν είναι απαραίτητο η αλλαγή προπονητή να μεταμορφώσει μια ομάδα.

Τέτοιες επιλογές συσπειρώνουν τα αποδυτήρια, ανεβάζουν πολύ την ευθύνη των ποδοσφαιριστών.

Και η συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι κάτι που μια απόφαση σαν τη χθεσινή έχει περάσει στο DNA της. Στην πραγματικότητα ο Βίκι είναι ο δεύτερος προπονητής που απολύεται τα τελευταία είκοσι χρόνια! Ο προηγούμενος ήταν ο Χάικο Βόγκελ τον Οκτώβρη του 2012. Αρα λοιπόν είναι όντως σοκ αυτή η εξέλιξη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ματς και το τελικό 2-1 μάλλον κολακεύει τον… αντίπαλο. Αν δεν υπήρχε αυτό το λάθος στο τέλος που έφερε το γκολ των Ελβετών, τότε όντως θα είχε καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα. Τώρα είναι ακόμη σε θέση… παράξενη. Μετά τα χθεσινά πράγματα τα νερά είναι θολά ενόψει του δεύτερου μισού. Μακάρι και εκείνος και βέβαια όλες οι ελληνικές ομάδες να τα καταφέρουν. Μακάρι να δούμε από Σεπτέμβρη ξανά μια ευρωπαϊκή σεζόν όπου οι εκπρόσωποί μας θα είναι εκεί, και όχι από μακριά.