Ο Νεϊμάρ έχει περάσει πλέον σε δεύτερο πλάνο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Πέρυσι ήταν το μεγάλο αστέρι, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πάντα σε αυτόν, τώρα όμως προηγείται ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Κι η ίδια η ομάδα πάντως έχει αρχίσει να «παίζει» περισσότερο με τον 19χρονο επιθετικό που επέστρεψε από τη Ρωσία ως παγκόσμιος πρωταθλητής. Στο επίσημο κατάστημα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Εμπαπέ μονοπωλεί την κύρια βιτρίνα. Αυτός είναι στη μεγάλη φωτογραφία, εκεί όπου πέρυσι τέτοια εποχή ήταν ο Νεϊμάρ. Οσο για τον Βραζιλιάνο, είναι σε μία μικρότερη, μαζί με τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος και Καβάνι.

Φυσικά, αν αυτό συνεχιστεί, ο Νεϊμάρ θα περιέλθει στην ίδια κατάσταση που τον ανάγκασε να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Τόμας Τούχελ. Σε ό,τι αφορά τον Εντινσον Καβάνι, ήταν στη σκιά του Νεϊμάρ, τώρα θα είναι πίσω και από τον Εμπαπέ. Ο ουρουγουανός επιθετικός είναι βέβαια από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών, ωστόσο αν δεχτεί μία καλή πρόταση από τη Ρεάλ, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, δεν αποκλείεται να θελήσει να αφήσει το Παρίσι.

Στο μεταξύ, το θέμα της ανταλλαγής Ιγκουαΐν – Μπονούτσι που αναφέρουν συνέχεια τα ιταλικά ΜΜΕ φαίνεται πως παρουσιάζει δυσκολίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Γιουβέντους Μπέπε Μοράτα μίλησε με τον τεχνικό διευθυντή της Μίλαν Λεονάρντο, ο οποίος του μετέφερε την επιθυμία του Μπονούτσι να επιστρέψει στη Γηραιά Κυρία: «Τον σεβόμαστε απόλυτα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μία πλήρη ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα. Οσον αφορά τον Ιγκουαΐν, είναι σημαντικός παίκτης για τη Γιουβέντους, ωστόσο με την προσθήκη του Κριστιάνο Ρονάλντο θα υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στη θέση του. Θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση και για τις δύο πλευρές» είπε ο Μοράτα. Σε ό,τι αφορά τη Μίλαν, ο Λεονάρντο ξεκαθάρισε χθες ότι ο Τζενάρο Γκατούζο θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση με τον Αντόνιο Κόντε.

Η Μπάγερν πάντως αποφάσισε να επενδύσει στο μέλλον. Η ομάδα της Βαυαρίας έδωσε 11 εκατ. ευρώ –ποσό-ρεκόρ για παίκτη από τη Βόρεια Αμερική –και απέκτησε τον 17χρονο καναδό επιθετικό Αλσόνσο Ντέιβις που αγωνιζόταν στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς. Ο Ντέιβις θα ενταχθεί στο ρόστερ της Μπάγερν τον Ιανουάριο του 2019.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ μετά την παραχώρηση του Μαχρέζ στη Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να δώσει άλλον ποδοσφαιριστή. Οπως είναι γνωστό, οι Αλεπούδες αρνήθηκαν κάθε συζήτηση με την Τσέλσι για τον τερματοφύλακα Κάσπερ Σμάιχελ, ενώ την ίδια απάντηση έδωσαν και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ζήτησε τον διεθνή στόπερ Χάρι Μαγκουάιρ.