Η Λουκέρνη είναι μια πόλη στην Κεντρική Ελβετία, στη γερμανόφωνη περιοχή της χώρας. Μια πόλη χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, με πολλά αξιοθέατα, καθώς είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Αυτή την πόλη λοιπόν θα επισκεφθεί ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 9 Αυγούστου και η ρεβάνς στην Ελβετία στις 16 Αυγούστου.

Ποια είναι λοιπόν η ποδοσφαιρική ομάδα της Λουκέρνης που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ερυθρόλευκοι; Ασφαλώς πρόκειται για μια ομάδα που δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε έναν σοβαρό Ολυμπιακό.

Η Λουκέρνη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα, ενώ στο παρελθόν έχει αναδειχθεί μία φορά πρωταθλήτρια Ελβετίας και δύο φορές κυπελλούχος.

Στον πάγκο της ελβετικής ομάδας είναι πλέον ο 44χρονος Ρενέ Βάιλερ, ο οποίος έχει αρκετή εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί σε Αντερλεχτ και Νυρεμβέργη. Ο Βάιλερ πήρε τη θέση του 39χρονου Γκεράρντο Σεοανέ, ο οποίος έμεινε ένα εξάμηνο στον πάγκο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη. Η πρεμιέρα στο ελβετικό πρωτάθλημα δεν είναι καλή πάντως, καθώς η Λουκέρνη ηττήθηκε στην έδρα της από τη νεοφώτιστη Ξαμάξ με 2-0, εμφανίζοντας αρκετά προβλήματα. Δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές στο ρόστερ. Αποχώρησε ο 24χρονος τερματοφύλακας Γιόνας Ομλιν που μεταγράφηκε στη Βασιλεία, αλλά και ο κοσοβάρος αμυντικός χαφ Χέκουραν Κριεζίου που μετακόμισε στη Ζυρίχη. Προς το παρόν η Λουκέρνη δεν έχει ολοκληρώσει φυσικά τις μεταγραφές της και ο Ρενέ Βάιλερ έχει υποστηρίξει πως χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι δύο παίκτες (χαφ και επιθετικός). Σε ό,τι αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, έχει αποκτήσει δύο με μορφή δανεισμού (Σάλβι από Γκρασχόπερς και Γιάκοτ από Ξαμάξ).

Η Λουκέρνη έχει αγωνιστεί τρεις φορές τα τελευταία εννέα χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, χωρίς ωστόσο να περάσει ποτέ στον επόμενο γύρο.