Νέο συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Βραζιλία υπέγραψε ο Τίτε, προκειμένου να οδηγήσει την Selecao στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Η Βραζιλία αποκλείστηκε από το Βέλγιο στα προημιτελικά, η ομοσπονδία όμως θέλησε να κρατήσει έναν προπονητή που είναι τόσο δημοφιλής.

«Η CBF επενδύει σε ένα μακροπρόθεσμο έργο διάρκειας έξι και μισή χρόνων στον επικεφαλής της Selecao», δήλωσε ο Ροτζέριο Καμπόκλο, διευθύνων σύμβουλος της CBF. «Πιστεύουμε ότι ο προσεκτικός σχεδιασμός και η εκτέλεση του έργου θα οδηγήσουν το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας στα αποτελέσματα που περιμένουμε».

Ο Τίτε ανέλαβε ως προπονητής τον Ιούνιο του 2016, αντικαθιστώντας τον Κάρλος Ντούνγκα.Ο πρώην προπονητής της Κορινθίας, αντέστρεψε αμέσως την αρνητική εικόνα, οδηγώντας την ομάδα σε ένα ρεκόρ εννέα νικηφόρων αγώνων που έκανε τη Βραζιλία την πρώτη ομάδα που εξασφάλισε πρόκριση στη Ρωσία.

Ωστόσο, παρόλο που έφτασε ως φαβορί , αποκλείστηκε στα προημιτελικά από το Βέλγιο σε έναν από τους καλύτερους αγώνες του τουρνουά.

Πολλοί από τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην παίκτη της Αρσεναλ Εντου, θα παραμείνουν δίπλα του, δήλωσε η CBF.

«Όπως διπαιστώνω, η CBF μας έδωσε τις προϋποθέσεις για να οικοδομήσουμε μια ατμόσφαιρα ενότητας και επαγγελματισμού και αυτός είναι ο τρόπος που θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο Τίτε. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το αντιμετωπίσουμε με επίκεντρο τα επερχόμενα παιχνίδια και τουρνουά».