Η ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η χώρα μας με την τρομερή καταστροφή στην Ανατολική Αττική που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, καμένα σπίτια και περιουσίες ένωσε τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού προσπαθούν από χτες να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες από τη φονική φωτιά. Οι μεγάλες ΠΑΕ έδωσαν το σύνθημα με τα μηνύματά τους και ακολούθησαν οι δράσεις. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων. «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συμμετέχει στο μέγα ελληνικό πένθος για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν τόσο άδοξα. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα προσφέρει άμεσα 1 εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων ενώ θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να ανοιχτούν λογαριασμοί σε τρεις τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha) ώστε οι φίλαθλοι του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες όλοι οι Ελληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

Η Θύρα 7 έκλεισε ραντεβού στα μέλη της χτες το μεσημέρι στο πάρκινγκ του Γηπέδου Καραϊσκάκη «για να μεταβούμε όλοι μαζί στη Ραφήνα». Σε όλους τους συνδέσμους της Αττικής άρχισε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, φρυγανιές, φάρμακα), ενώ παράλληλα στα νοσοκομείο θα μπορούν τα μέλη της να δώσουν αίμα.

Αλλα και η ORIGINAL 21 ενημέρωσε πως το κλαμπ της Ραφήνας θα είναι ανοιχτό συνεχώς τα επόμενα 24ωρα ώστε να συγκεντρωθούν ήδη πρώτης ανάγκης. Κάτι ανάλογο θα γίνεται και στα υπόλοιπα κλαμπ των οπαδών της ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει όλα τα έσοδα του χτεσινού αγώνα με τη Βασιλεία για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ «προς αποκατάσταση ζημιών και ανακούφιση των οικογενειών που έχουν πληγεί από την τραγωδία της Αττικής».

Επίσης, ο ΠΑΟΚ έκανε αίτημα στην ΟΥΕΦΑ για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τον χτεσινό αγώνα ενώ παράλληλα ζήτησε και την άδεια ώστε οι παίκτες του θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια. Ανάλογο αίτημα υπέβαλε και ο Αστέρας Τρίπολης για το αυριανό παιχνίδι με τη Χιμπέρνιαν για το Γιουρόπα Λιγκ.

Επίσης ο Πανιώνιος ανακοίνωσε ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπως και η θύρα 13 στο κεντρικό σύνδεσμο στη Λεωφόρος Αλέξάνδρας.

«Η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια ανείπωτη τραγωδία. Μέσα στο βαρύ πένθος στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες. Η οικογένεια του Ολυμπιακού θα κάνει τα πάντα για να ανακουφίσει τον πόνο και να απαλύνει τις πληγές. Ολοι οι Ελληνες ενωμένοι να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι άλλες ανακοινώσεις

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας που προκάλεσε το καταστροφικό έργο από τις πυρκαγιές στην Αττική», αναφέρει η ανακοίνωση των Πρασίνων.

«Σε αυτές τις στιγμές οι λέξεις χάνουν κάθε νόημα. Ο πόνος σκεπάζει τα πάντα. Προσευχόμαστε για τους νεκρούς συμπολίτες μας. Η καρδιά μας χτυπάει για τους πληγέντες της ανείπωτης τραγωδίας. Η σκέψη μας είναι μαζί σας. Είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε στο πλευρό σας! Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια!», σημείωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φωτιές στην Αττική. Η οικογένεια του Δικεφάλου θα βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα. Ας προσευχηθούμε να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης!» ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Σούπερ Λίγκα ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κάλεσε τις αθλητικές ομοσπονδίες να συμμετάσχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις εκδηλώσεις τους στη μνήμη των θυμάτων. Η ΕΦΟΑ (ομοσπονδία του τένις) ανακοίνωσε πως θα καταθέσει το ποσό των 1.000 ευρώ σε λογαριασμό που θα υποδείξει η ελληνική πολιτεία σε όφελος των οικογενειών των θυμάτων και καλεί όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και την αθλητική οικογένεια να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων ύστερα από αίτημα του συλλόγου ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Μαραθώνα κάλεσε τα μέλη της να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης οι ΕΟΚ (ομοσπονδία μπάσκετ), ΕΣΑΚΕ (επαγγελματική λίγκα του μπάσκετ), ΚΟΕ (κολυμβητική ομοσπονδία), η ΕΟΠΕ (βόλεϊ), οι ομοσπονδίες τάε κβον ντο και τζούντο, ενώ η ΟΧΕ (χαντμπολ) ανέφερε πως οι αρχηγοί στις αποστολές των εθνικών μας ομάδων στο EURO των Νέων στα Σκόπια και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball στο Καζάν ζήτησαν από τους διοργανωτές των δύο τουρνουά να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στα παιχνίδια της Ελλάδας στη μνήμη των θυμάτων.

Στη Λευκωσία διεξάγεται η συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου στον στίβο (αθλητές Κ-18) και ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια. Επίσης σε συνεννόηση με την κυπριακή ομοσπονδία πριν την έναρξη των αγώνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.