Πόσα ντέρμπι αιωνίων μπορεί να αντέξει η πιάτσα; Πολλά και πάντως σίγουρα δύο μέσα σε ένα σκάρτο δεκαήμερο!

Στις 9 Νοεμβρίου, βράδυ Παρασκευής, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και εννέα βράδια αργότερα, πάλι στο ΟΑΚΑ, θα ξαναβρεθούν ενώπιος ενωπίω, επίσης στην 6η ημέρα του ελληνικού πρωταθλήματος!

Μετά το περυσινό πρώιμο συναπάντημά τους (στην πρεμιέρα της Basket League), αυτή τη φορά η κλήρωση τους φέρνει αντιμέτωπους στις 18 Νοεμβρίου. Η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί στις 17 Νοεμβρίου (Σάββατο), ωστόσο το ντέρμπι θα μετατεθεί στις 18 (Κυριακή), καθότι το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Σαν να μην έφτανε η ρεπετισιόν των μεταξύ τους αγώνων στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα έχουν μπροστά τους και την ευρωπαϊκή διαβολοβδομάδα με αγώνες στις 20-21 και 22-23 Νοεμβρίου.

Το βέβαιον είναι ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην περυσινή πρεμιέρα στο ΣΕΦ, το εφετινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί με θεατές, καθότι ο (τιμωρημένος με τρεις αγώνες αγωνιστικές) Παναθηναϊκός θα έχει εκτίσει την ποινή του. Εφόσον δεν υπάρξει μείωση στις αρχικές αποφάσεις του αθλητικού δικαστή, για τα επεισόδια στους τελικούς της περασμένης σεζόν, τότε οι μεν Πράσινοι θα παίξουν κεκλεισμένων των θυρών με τον Ηφαιστο Λήμνου, το Λαύριο και το Ρέθυμνο, οι δε Κόκκινοι με τον Χολαργό και τον Ηφαιστο.

Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής οι αιώνιοι θα αναμετρηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 16 ή 17 Μαρτίου, ενώ το μεταξύ τους ματς στην Ευρωλίγκα θα έχει διεξαχθεί στις 4 Ιανουαρίου.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (6 και 7 Οκτωβρίου) θα αναμετρηθούν: Παναθηναϊκός – Ηφαιστος, Ολυμπιακός – Χολαργός, Περιστέρι – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο, Κολοσσός Ρόδου – Προμηθέας Πατρών, Πανιώνιος – Κύμη, Λαύριο – Αρης.

Τα μεγάλα ματς

Οι αγωνιστικές και οι ημερομηνίες των αγώνων ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ στον Α’ γύρο έχουν ως εξής:

2η αγωνιστική (13 ή 14 Οκτωβρίου): Αρης – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική (27 ή 28 Οκτωβρίου): Αρης – Ολυμπιακός

7η αγωνιστική (24 Νοεμβρίου): ΠΑΟΚ – Αρης

8η αγωνιστική (8 Δεκεμβρίου): Αρης – ΑΕΚ

9η αγωνιστική (15 ή 16 Δεκεμβρίου): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική (22 ή 23 Δεκεμβρίου): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

11η αγωνιστική (29 ή 30 Δεκεμβρίου): ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

12η αγωνιστική (6 ή 7/1): Ολυμπιακός – ΑΕΚ