Την περασμένη εβδομάδα ο Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη σε μια γερμανική εφημερίδα.

Εκεί δηλώνει: «Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

Δεν είπε καμία σοφία. Ούτε καμία εξυπνάδα. Ούτε κάτι επίμαχο. Δεν αναφέρθηκε σε Μνημόνια, επιτηρήσεις, εξόδους ή δεσμεύσεις.

Εκανε την αντικειμενική διαπίστωση ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπνέει στις 20 Αυγούστου. Θα μπορούσε επίσης να πει ότι σήμερα είναι Τρίτη και έχουμε Ιούλιο.

Την επομένη μέρα, η «Αυγή» εξανέστη επειδή ακούει «Αλλα μέσα, άλλα έξω από τον Μητσοτάκη».

Η διαπίστωση δεν προκύπτει τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη συνέντευξη αλλά ας δεχτούμε ότι η «Αυγή» είναι μια κομματική εφημερίδα και καταλαβαίνει τα πράγματα όπως βολεύει το κόμμα της. Καμία αντίρρηση.

Κατά σύμπτωση όμως την ίδια ημέρα και η «Εφημερίδα των Συντακτών» ανακοίνωνε και αυτή με πανομοιότυπη διατύπωση πως «Αλλα λέει εδώ και άλλα στο εξωτερικό» ο Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζω πως σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα (στις 3/7) ο Μητσοτάκης είχε συναντήσει τη Μέρκελ και τον Ζεεχόφερ και τους είπε «Μη χαριστείτε στον Τσίπρα για τις συντάξεις». Μάλλον συμπτωματικά οι συναντήσεις διαψεύστηκαν!

Κατά σύμπτωση βεβαίως την ίδια πληροφόρηση από τις δύο συναντήσεις (που συμπτωματικά δεν έγιναν!) είχε την ίδια μέρα (3/7) στην «Αυγή» και ένας αρθρογράφος που απασχολείται διπλοβάρδια στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σύμπτωση, θα μου πείτε. Συμβαίνει και στα καλύτερα μυαλά.

Αλλά επειδή οι συμπτώσεις είναι ενίοτε διαβολικές, στην περίπτωση της συνέντευξης Μητσοτάκη (η οποία τουλάχιστον δεν είναι μαϊμού όπως οι συναντήσεις…) οι συμπτώσεις τρίτωσαν.

Την ίδια μέρα το «Εθνος» αποκάλυπτε στο πρωτοσέλιδό του «Παραδοχή Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια».

Φυσικά ο Μητσοτάκης ούτε είπε ούτε παραδέχτηκε κάτι τέτοιο στην επίμαχη συνέντευξη. Αλλά μικρό το κακό. Διότι κατά επαναλαμβανόμενη σύμπτωση αυτό κατάλαβε ο… Παππάς ότι είπε ο Μητσοτάκης!

Ο οποίος μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες βγήκε σε κάποιο ραδιόφωνο και αποφάνθηκε ότι «είναι θετική η παραδοχή Μητσοτάκη ότι τελειώνουν τα Μνημόνια».

Εως εδώ δεν έκανα καμία αξιολόγηση γεγονότων. Παρέθεσα περιστατικά, ημερομηνίες, φράσεις και μάλιστα εντός εισαγωγικών.

Αλλωστε δεν χρειάζεται να αξιολογήσω το παραμικρό.

Σε αντίθεση με όσα θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι, οι δικοί μας αναγνώστες είναι άνθρωποι με κριτική σκέψη και κοινή λογική. Καταλαβαίνουν. Δεν τρώνε παπάτζες.

Γι’ αυτό όταν διαβάζω προχθές στην «Αυγή» ότι «στην Ελλάδα τα παραδοσιακά ΜΜΕ αποτελούν σημαντικούς φορείς παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» προτιμώ να βάλω τα γέλια.

Κι αναρωτιέμαι. Ποιους νομίζουν άραγε ότι κοροϊδεύουν;

Εμάς; Ή μήπως τους εαυτούς τους;