Τα νέα συστήματα υποβοήθησης στο αυτοκίνητο κάνουν πραγματικά θαύματα! Φρενάρουν όταν υπάρχει κίνδυνος και ο οδηγός αφηρημένος, στρίβουν και σε επαναφέρουν στην …τάξη ή σε ειδοποιούν αν πεταχθεί ένας πεζός. Η Ford πάει ένα βήμα παρακάτω την τεχνολογία.

Χάρη στο Adaptive Cruise Control που προσφέρεται με τα μοντέλα Ford, από το Fiesta μέχρι το Transit van, μπορούν να ξεφύγουν το μποτιλιάρισμα και να μειώσουν τα δυσάρεστα μποτιλιαρίσματα που πολύ συχνά προκαλούνται από ανθρώπινους παράγοντες.

Ειδικότερα, η τεχνολογία Adaptive Cruise Control (ACC) μπορεί αυτόματα να επιβραδύνει και να επιταχύνει το αυτοκίνητο, ώστε να εναρμονιστεί με την ταχύτητα του προπορευόμενοι οχήματος, χωρίς προσπάθεια ή διάσπαση της προσοχής του οδηγού και φυσικά, χωρίς, να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Με κοινό παρανομαστή το νέο σύστημα, η Ford, έβαλε σε μια κλειστή πίστα, 36 οδηγούς, οι οποίοι προσομοίωσαν τη συνήθη κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας τεχνολογία ACC. Στη συνέχεια, οδήγησαν την ίδια διαδρομή, αλλά χωρίς την τεχνολογία ACC – που σημαίνει ότι έπρεπε οι ίδιοι να φρενάρουν και να επιταχύνουν το όχημα.

Τα αποτελέσματα: οχήματα με ενεργοποιημένο το ACC μείωσαν τις επιπτώσεις του φρεναρίσματος περισσότερο σε σχέση με εκείνα που δεν το είχαν ενεργοποιήσει. Ακόμα και με χρήση του ACC από το ένα στα τρία οχήματα, η δοκιμή εμφάνισε παρόμοια οφέλη για τη ροή της κυκλοφορίας.