Προχθές δεν της κάθισε βαρύς ο ισλανδικός μπακαλιάρος, χθες ανταποκρίθηκε στη διαδικασία της σουηδικής γυμναστικής και να πώς η Εθνική Νέων έσωσε την παρτίδα της Α’ κατηγορίας!

Μετά τις τέσσερις απανωτές ήττες (Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία) και ευρισκόμενη με το πιστόλι στον κρόταφο, η ελληνική ομάδα πέτυχε τις δύο εκ των ων ουκ άνευ νίκες στον επίλογο του Ευρωμπάσκετ στο Χέμνιτζ και απέφυγε τον υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία, που μάλιστα θα ήταν ο δεύτερος την τελευταία τριετία!

Το Σάββατο η Εθνική επιβλήθηκε της Ισλανδίας με 104-86 (Π. Καλαϊτζάκης 20, Παπαδάκης 19, Λούντζης 17, Γ. Καλαϊτζάκης 150, ενώ χθες νίκησε τη Σουηδία με 77-64 (Καμπερίδης 20, Χρηστίδης 16, Λούντζης 14, Μωραΐτης 11) και απέτρεψε το μοιραίο.

Γεμίζουν τα ρόστερ τους

Στα εντός και επί τα αυτά, ο Αρης και το Περιστέρι δεν κάμφθηκαν από την κυριακάτικη θερινή ραστώνη και εμπλούτισαν τα ρόστερ τους. Οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν τον 27χρονο, και ύψους 2μ.08, αμερικανό σέντερ Μάικαλ Κάιζερ, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Κύμη και αναδείχθηκε πρώτος μπλοκέρ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 1,8 τάπες, ενώ είχε επίσης 6,7 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Οι επανακάμψαντες στην Basket League Περιστεριώτες ενίσχυσαν την περιφερειακή γραμμή τους με τον 25χρονο κροάτη σμολ φόργουορντ (1μ.98) Χένρικ Σίρκο, ο οποίος πέρασε την τελευταία διετία στην ΚΚ Σπλιτ. Ο Αξελ Τουπάν αναμενόταν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα όπου θα γιορτάσει σήμερα τα 26α γενέθλιά του και μάλιστα δηλώνει ανυπόμονος να γνωρίσει το νέο περιβάλλον του. «Ο κόουτς Μπλατ με έκανε να νιώσω ότι το στυλ μου θα ταιριάξει απολύτως με αυτό του Ολυμπιακού» τόνισε ο γάλλος γκαρντ/ φόργουορντ, ενώ από τη στιγμή που οι Σπερς δεν έκαναν χρήση του όρου του συμβολαίου του Νίκολα Μιλουτίνοφ, επιβεβαιώθηκε και τυπικώς η παραμονή του σέρβου σέντερ στον Πειραιά.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να τηρεί σταση αναμονής στην υπόθεση του αμερικανού πάουερ φόργουορντ που λείπει για να συμπληρωθεί το παζλ, ενώ ξεπέρασε τα 3.200 εισιτήρια διαρκείας και φιλοδοξεί να σπάσει το φράγμα των 10.000.