Τα νεοδημοκρατικά ερωτήματα για την υπόθεση της εταιρείας Δίοδος δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνα που απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό προσωπικά. Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργικού ξαδέρφου Γιώργου Τσίπρα για την υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, η Πειραιώς εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλεί τον προϊστάμενο του οικονομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει τρία «αυτονόητα», στην ανάλυσή της, ερωτήματα, «στα οποία», όπως γράφει ο συντάκτης της, «παραδόξως τόσο ο ίδιος όσο και το Μαξίμου, εδώ και μία εβδομάδα, τηρούν σιγήν ιχθύος».

Τρία ερωτήματα. Ποια είναι αυτά; Πρώτον, «είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας(φωτογραφία δεξιά) συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού) Δημήτρη Τσίπρα;». Δεύτερον, «αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;». Και τρίτον, «πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία Δίοδος δεν έγινε και εις βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, λοιπόν, καλεί τον Γιώργο Τσίπρα να «απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πώς δηλαδή κατέληξε –όλως περιέργως –όλη η υπόθεση στο αρχείο και πώς συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσειςσυγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών».

«Περίεργες διαδρομές». Αν δύναται κανείς να συμπεράνει κάτι από την παραπάνω κατακλείδα της γαλάζιας ανακοίνωσης, αυτό είναι πως η ΝΔ σκοπεύει να κρατήσει ψηλά το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της, είναι εξαιρετικά σοβαρό. Επειδή ίσως θα μπορούσε –για να το πούμε κομψά –να αποκαλύπτει και πολλά για τον τρόπο με τον οποίο η συριζαϊκή διακυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «περίεργες διαδρομές των δικαστικών και των εισαγγελέων που έκριναν την υπόθεση της διπλής πλαστογραφίας της ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας των αδερφών του Πρωθυπουργού».