Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό από την Αλκμάαρ με 2-0, δείχνοντας πως χρειάζεται δουλειά στην ανάπτυξη και έναν καλό σέντερ φορ.

Ακόμα μία δύσκολη, πρωτόγνωρη και μάλλον περίεργη μέρα ήταν η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, αφού αντιμετώπισαν την Αλκμάαρ στο Afas Stadion γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Ωστόσο, το περίεργο ήταν το γεγονός πως για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα ο κόσμος της ομάδας να μην έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αυτό που χτίζει ο Γιώργος Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο γήπεδο με το σχήμα που δουλεύει όλες αυτές τις μέρες ο Γιώργος Δώνης. Το 3-4-3. Ο έλληνας τεχνικός επιλέγει τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, στην τριάδα της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά τους Οικονόμου, Κολοβέτσιο και Γιόχανσον. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής τούς Κάτσε και Δώνη, φουλ μπακ χαφ τους Ινσούα και Κουλιμπαλί, από αριστερά τον Μουνιέ, δεξιά τον Χατζηγιοβάνη και στην κορυφή τον Ρεγκάκο.

Η Αλκμάαρ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, πίεσε τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 17′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μποαντού, έπειτα από αδράνεια της άμυνας. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι από το 25′ και μετά και είχε μια καλή ευκαιρία στο 26′, όταν συνδυάστηκαν ο Μουνιέ με τον Κουλιμπαλί, με τον Γάλλο να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Μουνιέ είχε καλή στιγμή και στο 38′, ενώ στο 39′ ο Χατζηγιοβάννης δεν πρόλαβε τον αμυντικό. Τελικά, κόντρα στη ροή που είχε πάρει το ματς, η Αλκμάαρ ήταν εκείνη που σημείωσε δεύτερο γκολ με τον Φράιντεϊ ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Δώνης με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους πέρασε στο ματς τους Στάικο, Τζανδάρη, Μαυρομάτη και Κότσαρη, αντί των Ινσούα, Κάτσε, Δώνη και Διούδη. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Μπουζούκης, Χατζάρας, Πίσπας, Θεοχάρης, Οικονομόπουλος, Κουντουριώτης, με τον Δώνη να χρησιμοποιεί το 5-4-1 και το 5-3-2 σε ορισμένα σημεία του αγώνα.

Οι Πιεμπονγκσάντ παρόντες

Από τη μία ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να συζητάει επί αθηναϊκού εδάφους με τον Γιάννη Αλαφούζο και να μιλάνε ακόμα και για μεταγραφικά. Από την άλλη ο γιος του, Πιτ Πιεμπονγκσάντ, να ταξιδεύει μόνος του στην Ολλανδία για να δει το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Αλκμάαρ, το οποίο παρακολούθησε παρέα με τον Νίκο Νταμπίζα. Η χθεσινή μέρα, αν μη τι άλλο, άνηκε στην οικογένεια Πιεμπονγκσάντ και την ενδεχόμενη είσοδό της στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και είναι αλήθεια πως οι συγκεκριμένες κινήσεις έφεραν και αισιοδοξία για τη θετική κατάληξη του deal.

Ο Παϊρότζ συζήτησε με τον Γιάννη Αλαφούζο για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους και έθεσαν ως χρονικό ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί το deal και ο Παναθηναϊκός να περάσει οριστικά στην Pan Asia. Βέβαια, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πώς μια συμφωνία που ήταν να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου μεταφέρεται για δύο μήνες μετά, ωστόσο, όπως τόνιζαν άνθρωποι κοντά στον Πιεμπονγκσάντ, υπάρχουν κάποια ανοιχτά θέματα ακόμα που πρέπει να διευθετηθούν. Και τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον Παναθηναϊκό.