Ο Γιώργος Δώνης και τα… παιδιά του συμπληρώνουν σήμερα έξι μέρες στην Ολλανδία. Εξι μέρες καθημερινής σκληρής δουλειάς, με διπλές προπονήσεις, με φιλικό παιχνίδι, με δοκιμές, συστήματα, τακτικές. Εξι μέρες με ένα ρόστερ στο οποίο κάποιοι έχουν ξεχωρίσει περισσότερο και κάποιοι όχι, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, σε κάθε προετοιμασία οποιασδήποτε ομάδας.

Στα γήπεδα της Ολλανδίας, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται με πολλά νεαρά παιδιά. Παιδιά που λόγω προβλημάτων της ομάδας θα κληθούν να σηκώσουν μπόλικο βάρος τη σεζόν που έρχεται. Και κάποιοι απ’ αυτούς θα κληθούν πολλές φορές να βρεθούν ακόμα και στο αρχικό σχήμα.

Ποιοι έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα σε αυτές τις μέρες που έχει διανύσει ο Παναθηναϊκός στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του; Εκείνος που εντυπωσιάζει πραγματικά είναι ο Νίκος Χριστογεώργος. Ο 19χρονος τερματοφύλακας έχει ξεχωρίσει με τα ατομικά του προσόντα. Ψηλό κορμί, με μακριά χέρια, πολύ αλτικός, με εξαιρετικά ρεφλέξ. Ενα παιδί που όσοι τον βλέπουν αυτές τις μέρες λένε πως έχει προβάδισμα για τη θέση πίσω από τον Διούδη, αντί του Κότσαρη που θεωρητικά θα ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας.

Οι ελπιδοφόροι

Καλές εντυπώσεις αφήνουν έως τώρα οι Ρεγκάκος και Σιφναίος, με τον πρώτο να μη μοιάζει πάντως τόσο για φορ, όσο για περιφερειακός. Με καλά τελειώματα έως τώρα, εξαιρετική μεταβίβαση, που παίρνει πρωτοβουλίες και ζητάει συνεχώς την μπάλα στα πόδια του. Εως τώρα προπονείται… στα όρια από θέμα έντασης και σε αρκετές περιπτώσεις έχει ακούσει τα μπράβο του Γιώργου Δώνη. Μην ξεχνάμε πως ο Ρεγκάκος, όπως και ο Σιφναίος, επί της ουσίας περνάνε από… τεστ για το αν θα τους κρατήσει ο Παναθηναϊκός ή θα τους παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού. Και προς το παρόν καταφέρνουν και οι δύο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Δώνη. Κι όπως ο Ρεγκάκος, το ίδιο και ο Σιφναίος. Δείχνει σύγχρονο φορ, με καλό κορμί, με προσπάθεια να παίξει με μια επαφή και να εκτελέσει με τη μία.

Στάικος, Πίσπας, Μπουζούκης

Από τους… παλιούς, που τους έχουμε δει και στην πρώτη ομάδα έστω και ελάχιστες φορές κάποιους εξ αυτών, οι τρεις που ξεχωρίζουν έως τώρα είναι οι Στάικος, Πίσπας και Μπουζούκης.

Ο πρώτος δείχνει για ακόμα μια φορά πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν δουλευτεί και πάρει χρόνο και εμπιστοσύνη μπορεί να ξεχωρίσει στον Παναθηναϊκό. Να καθιερωθεί και να είναι ο επόμενος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε λίγα χρόνια θα καταφέρει να κάνει και τη διαφορά. Ο Δώνης δουλεύει πολύ μαζί του, τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση κι εκείνος έως τώρα τον δικαιώνει! Και θα τον δούμε αρκετές φορές φέτος.

Εξαιρετικός είναι και ο Μπουζούκης, ο 20χρονος επιθετικός, ένα παιδί που τον συνοδεύουν έτσι κι αλλιώς πολύ καλές συστάσεις από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί του. Ο Δώνης δουλεύει πάρα πολύ μαζί του, ίσως επειδή βλέπει άμεση προοπτική πάνω του. Και είναι αλήθεια πως ασχολείται αρκετά μαζί του, με στόχο να τον εξελίξει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πίσπα. Χωρίς να έχει φτάσει τα στάνταρ του Μπουζούκη έως τώρα στην προετοιμασία, ο 20χρονος επιθετικός περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά τη φετινή σεζόν. Τον είδαμε σε ορισμένα παιχνίδια πέρσι, όταν και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά προβλήματα και αγωνίστηκε με τον Ουζουνίδη.

Στην πρώτη του προετοιμασία, επί Στραματσόνι, ο Τάσος Χατζηγιοβάννης έμοιαζε σαν να κάνει προπονήσεις με τους… πατεράδες του. Ηταν μικρός, δεν είχε αγωνιστεί, προσπαθούσε να κερδίσει κάποια λεπτά συμμετοχής. Φέτος όμως μοιάζει –και είναι –από τους πιο έμπειρους της προετοιμασίας. Στα 21 του πλέον, με μια σεζόν πίσω του που αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια βασικός, ο Δώνης θα του εμπιστευτεί σε πολλά παιχνίδια τη φανέλα του βασικού.

«Παλιός» στα 21

Στην πρώτη του προετοιμασία, επί Στραματσόνι, ο Τάσος Χατζηγιοβάννης έμοιαζε σαν να κάνει προπονήσεις με τους… πατεράδες του. Φέτος όμως μοιάζει – και είναι – από τους πιο έμπειρους της προετοιμασίας.