Κι όμως φτάνει αυτή η στιγμή στη ζωή των ανθρώπων που μπορεί να κληθούν να αναλάβουν ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο, απ’ όσους είχα μέχρι στιγμής, αυτόν του γονέα. Πώς διαχειρίζονται το ρόλο τους ως γονείς όμως τα ζώδια; Ποιοι τα καταφέρνουν και ποιοι δυσκολεύονται να βγάλουν την πίστα;

Ο Κριός είναι αυστηρός γονιός και θέλει το παιδί του να ακολουθεί τους κανόνες του σπιτιού. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόοδο του παιδιού και κάνει τα πάντα για να προσφέρει στο παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια στη ζωή του.

Ο Ταύρος είναι πολύ υπομονετικός και προστατευτικός με τα παιδιά. Είναι τρυφερός, αλλά και πεισματάρης. Δε θα αλλάξει εύκολα γνώμη και αυτό μπορεί να γίνει και αιτία τσακωμού ανάμεσα σε εκείνον και το παιδί του.

Ο Δίδυμος θέλει να γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού του. Εχει πολύ καλή επικοινωνία μαζί του και συζητούν για τα πάντα. Δε δίνει πολύ σημασία στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Ο Καρκίνος ως ευαίσθητο ζώδιο, λατρεύει τα παιδιά και δεν αντέχει λεπτό να τα βλέπει στενοχωρημένα. Θα κάνει τα πάντα για να κάνει το παιδί του να αισθανθεί καλύτερα, αλλά σε στιγμή έντασης θα τονίσει τις θυσίες που έχει κάνει για εκείνο.

Ο Λέων είναι υπεύθυνος, προσπαθεί να προσφέρει τα πάντα στο παιδί του. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί στην προσπάθεια του αυτή, να πετύχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να το κακομάθει.

Ο Παρθένος λατρεύει την τάξη και την οργάνωση και το ίδιο προσπαθεί να επιβάλλει και στη ζωή του παιδιού του. Θέτει κανόνες και όρια που μπορεί να είναι υπερβολικοί για ένα μικρό παιδί. Τα κάνει όλα όμως επειδή το αγαπάει.

Ο Ζυγός είναι η ήρεμη δύναμη. Είναι ήρεμος, χαλαρός και βρίσκει πάντα τη λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί το παιδί του. Εχει την ικανότητα να το καθησυχάζει στο λεπτό.

Ο Σκορπιός είναι ναι μεν αυστηρός, αλλά θέτει ως προτεραιότητά του την ανατροφή του παιδιού του. Προσπαθεί πάση θυσία να το βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του και τα όνειρά, γιατί θέλει να το δει ευτυχισμένο.

Ο Τοξότης είναι περιπετειώδης. Θα οργανώσει κάθε τρελή περιπέτεια για να διασκεδάσει μαζί με το παιδί του και να το βοηθήσει να αποκτήσει αξέχαστες εμπειρίες. Δυσκολεύεται όμως λίγο να θέσει όρια και κανόνες.

Ο Αιγόκερως είναι τελειομανής και τρέχει συνεχώς για να μπορέσει να προσφέρει στο παιδί του τον ουρανό με τα άστρα. Η εμμονή και η προσήλωση του στις ανάγκες του παιδιού, εξαφανίζουν τον αυθορμητισμό του. Πρέπει να εκφράζεται λίγο περισσότερο στο παιδί του.

Ο Υδροχόος είναι μοντέρνος. Είναι μέσα σε όλα και συνεχώς αναζητά καινούρια πράγματα για να δοκιμάσει με συνοδοιπόρους τα παιδάκια του. Είναι χαλαρός και προσπαθεί να μάθει στα παιδιά του ένα διαφορετικό κόσμο.

Ο Ιχθύς είναι ευαίσθητος με το παιδί του, αλλά πολλές φορές καταλήγει να το καταπιέζει. Στενοχωριέται πολύ να τα μαλώνει ή να τα πιέζει, αλλά δυσκολεύεται αρκετά να τα πειθαρχήσει.