Πλούσια πηγή πρωτεΐνης, που πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, το μοσχάρι, στη συνταγή μας μαγειρεύεται με ούζο και γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.

Υλικά

1.200-1.300 γραμμάρια μοσχάρι (προτιμήστε ποντίκι)
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
1 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να καλύψει το φαγητό. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Περίπου 2-3 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το μάραθο. Μόλις πάρει μια δυο βράσεις είναι έτοιμο. Αν δεν έχετε μάραθο, βάλτε λίγο παραπάνω ούζο και πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.