Σε μια πρωτότυπο ειδική διαδρομή, 400 μέτρα κάτω από το έδαφος, και συγκεκριμένα στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά αλατωρυχεία, το Ford Fiesta ST των 200 ίππων κινείται με αγωνιστικές διαθέσεις, σε σημεία που μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολα για τον οδηγό.

Πίσω από το τιμόνι, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι Elfyn Evans, που όπως φαίνεται έχει για παιχνίδι τη συγκεκριμένη – και πρωτόγνωρη ακόμη και για αυτόν – διαδρομή. Μάλιστα, κινείται στο φουλ, γλιστράει, πλαγιολισθαίνει και απογειώνεται στο χώμα.

Σύμμαχος του, ο EcoBoost 1.5 λίτρου κινητήρας που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 200 ίππους.

“Οδηγικά, το αλάτι είναι ουσιαστικά σαν το καλοστρωμένο χώμα, αρκετά ολισθηρό για να είμαι ειλικρινής, ειδικά με λάστιχα δρόμου,” είπε ο Evans. “Αν και περιμένεις να είναι κλειστοφοβικό, αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο, το τέλειο μέρος για να απολαύσεις το νέο Fiesta ST”.

Η Ford επέλεξε το συγκεκριμένο αλατορυχείο για το νέο τηλεοπτικό spot με τίτλο ‘Undertrack’ όπου το αυτοκίνητο περιφέρεται μέσα στο δίκτυο στοών μήκους 60 χλμ., σε σταθερή θερμοκρασία 16 C κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας που περιόρισαν στο ελάχιστο τα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου για το τριήμερο γύρισμα.