Οι φρέσκες σαρδέλες όπως και να τις μαγειρέψεις γίνονται πεντανόστιμες, ωστόσο η συνταγή μας για παντρεμένες σαρδέλες απογειώνει τη γεύση τους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γευστική απόλαυση για τον ουρανίσκο μας.

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
ελαιόλαδο για να τις αλείψουμε
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι μαϊντανός χοντροκομμένος
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
2-3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1/2 λεμονιού
1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι λεμόνι
ρίγανη
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά, καθαρίσουμε -βγάζοντας και το κεντρικό αγκάθι τραβώντας το με κατεύθυνση προς την ουρά του ψαριού- φιλετάρουμε τις σαρδέλες μας και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε στο μπλέντερ το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις σαρδέλες μας και τοποθετούμε τα μισά φιλέτα σε λαδωμένη σχάρα με το εξωτερικό του ψαριού να ακουμπάει στη σχάρα. Προσθέτουμε περίπου 1 κουταλιά σούπας από τη γέμιση σε κάθε φιλέτο και σκεπάζουμε με δεύτερο φιλέτο σαρδέλας.Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη μέση της σχάρας στους 200-220 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.