Οι επισκέψεις στην παραλία και τα μπάνια στη θάλασσα είναι η κύρια δραστηριότητα των οικογενειών που ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Οταν ειδικά υπάρχουν και παιδιά σε μια οικογένεια η επίσκεψη στην παραλία μετατρέπεται σε μια τρομερή «αποστολή», εκείνη που πρέπει να κουβαλήσετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα πράγματα.

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας και τι δεν πρέπει να ξεχάσετε με τίποτα;

Αντηλιακό, ή πιο σωστά αντηλιακά! Φυσικά η προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είναι το πιο σημαντικό ειδικά το καλοκαίρι. Αν θέλετε να απολαύσετε μαζί με τα παιδάκια ανέμελες στιγμές στην παραλία, φροντίστε να έχετε ένα αντηλιακό που να ταιριάζει απόλυτα τις ανάγκες του παιδικού δέρματος. Μη ξεχνάτε να το ανανεώνετε τακτικά.

Καπέλο και γυαλιά! Νομίζουμε πως μόνο το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, αλλά κάνουμε λάθος! Ακόμη και τα μάτια μας μπορούν να υποστούν βλάβες από την επαφή τους με τον ήλιο, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου για το παιδάκι σας και να του φοράτε ένα δροσερό καπέλο, όσο βρίσκεστε στην παραλία, μέσα ή έξω από το νερό.

Μπρατσάκια ή βοηθήματα κολύμβησης! Τα μπρατσάκια είναι ο καλύτερος φίλος των μικρών παιδιών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τις κολυμβητικές τους ικανότητες. Αν το παιδί σας βρίσκεται είναι πολύ μικρό και βρίσκεται στο στάδιο της εκμάθησης, τότε τα μπρατσάκια είναι απαραίτητα. Πολλά παιδιά αρνούνται να φορέσουν τα μπρατσάκια συνήθως επειδή βλέπουν άλλα παιδιά να κολυμπούν χωρίς αυτά και υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους. Για να αποφύγετε σκηνές γκρίνιας και κλάματος στην παραλία, συζητήστε με το παιδί και εξηγήστε του τους λόγους που δεν μπορεί να βουτήξει στη θάλασσα χωρίς τα βοηθητικά του μπρατσάκια, εκτός κι αν το συνοδεύει κάποιος από τους γονείς του.

Νερό και φαγητό! Το κολύμπι και τα παιχνίδια στη θάλασσα σπαταλούν πολύ από τη διάχυτη ενεργητικότητα των παιδιών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι λίγες ώρες μετά την άφιξη σας στην παραλία θα πεινάσουν. Φτιάξτε μικρά, υγιεινά και δροσιστικά σνακ που θα καλύψουν προσωρινά την πείνα του παιδιού, χωρίς ωστόσο να το βαρύνουν. Εννοείται πως αν φάει θα πρέπει να μείνει για λίγη ώρα έξω από τη θάλασσα, οπότε μπορείτε να το απασχολήσετε με παιχνίδια στην άμμο. Μη ξεχνάτε επίσης ότι ο ήλιος μας αφυδατώνει, γι’ αυτό δίνετε τακτικά νερό στο παιδί σας για να ενυδατώνεται συχνά.

Παιχνίδια θαλάσσης! Το παιδί σας δε θα μείνει για πάντα μέσα στη θάλασσα, αλλά θα κάνει σίγουρα κάποιο διάλειμμα. Για να το κρατήσετε απασχολημένο, πάρτε τα αγαπημένα του καλοκαιρινά παιχνίδια μαζί και απολαύστε το παιχνίδι μαζί του. Κουβαδάκια, μπάλες και ρακέτες και έτοιμοι για διασκέδαση!

Δεύτερο μαγιό! Είναι απαραίτητο να έχετε μια δεύτερη αλλαξιά μαζί όχι μόνο όσον αφορά τα ρούχα, αλλά και τα μαγιό. Τα βρεγμένα ρούχα, όπως και το μαγιό δεν πρέπει να μένουν πάνω μας για πολύ ώρα αφού οι βρεγμένες επιφάνειες συγκεντρώνουν υγρασία και γίνονται μια καλή πηγή συγκέντρωσης μυκήτων. Η δεύτερη αλλαξιά θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμη για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

Κουτί πρώτων βοηθειών! Απρόοπτα μπορούν να συμβούν παντού, γι’ αυτό ως γονείς πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πάντα. Ενα κουτί πρώτων βοηθειών σίγουρα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, αν μια μέδουσα, μια τσούχτρα, ένα έντομο τσιμπήσει το παιδί σας ή αν πατήσει κάτι με το ποδαράκι του. Αλοιφές, μικρές γάζες και ό,τι άλλο μπορεί να κριθεί αναγκαίο σε τέτοιες περιπτώσεις σίγουρα θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το παιδί σας από οποιοδήποτε τραυματισμό.

Φορέστε την καλοκαιρινή σας διάθεση και ετοιμαστείτε για στιγμές απόλαυσης μαζί με την οικογένειά σας!