Η κάτοχος του Basketball Champions League, ΑΕΚ, εκπροσωπήθηκε από τον Ντράγκαν Σάκοτα, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/7, 12:00) στα κεντρικά γραφεία της FIBA στην Ελβετία. Ο προπονητής που την οδήγησε στον τίτλο του BCL, μέσα στο ΟΑΚΑ, παρέλαβε και την επιταγή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κέρδισε ο «Δικέφαλος» από την κατάκτηση του τίτλου τον περασμένο.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα βρουν ομάδες με Έλληνες παίκτες απέναντί τους, την ώρα που ο Προμηθέας Πατρών έχει δύσκολο έργο απέναντι σε ηχηρά ονόματα και παραδοσιακές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Την Τενερίφη του Κώστα Βασιλειάδη, κάτοχο του πρώτου τίτλου Champions League (2017), θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, ανάμεσα σε άλλες ομάδες, στον 2ο όμιλο. Ο Βασιλειάδης έχει στενούς δεσμούς με τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τη φανέλα του οποίου μετρά τρεις θητείες (2000-06, 2008-09, 2015-16). Μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε στην Ελβετία, οι αντίπαλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον 2ο όμιλο θα είναι οι εξής: Βενέτσια, Χάποελ Χολόν, Βόννη, Οπάβα, καθώς και δύο ομάδες που θα προκύψουν από τους τρεις προκριματικούς γύρους.

Αντίπαλο με ελληνικό στοιχείο θα βρει στο δρόμο της και η νυν κάτοχος του τίτλου, ΑΕΚ, στον 3ο όμιλο, αφού μία εκ των ομάδων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει θα είναι η γερμανική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση. Η γερμανική ομάδα αποχαιρέτησε αυτό το καλοκαίρι τη Euroleague (τη θέση της πήρε η Μπάγερν Μονάχου) και στο Basketball Champions League θα συμμετάσχει για πρώτη φορά φέτος. Οι υπόλοιπες ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Ένωση στον 3ο όμιλο είναι οι Φουενλαμπράδα, Ντιζόν, Νίμπουρκ, Εσκισεχίρ, Χάποελ Ιερουσαλήμ και μία εκ των Καντού, Σολνόκι, ΑΕΚ Λάρνακας, Αντβέρπ και Λιετκάμπελις.

Τέλος, στην πρώτη ιστορική συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Προμηθέας Πατρών, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε στην Α1 θα έχει δύσκολους αντιπάλους στον 4ο Όμιλο. Συγκεκριμένα, στο δρόμο του θα βρει τις Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Ολίμπια Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Οστάνδη (Βέλγιο) και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά.