Το πρωτότυπο GT-R50, προϊόν της πρώτης συνεργασίας μεταξύ της Nissan και της Italdesign, αναμένεται να παρουσιαστεί στο Goodwood, το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δημιουργήθηκε με αφορμή την 50η επέτειο τόσο του GT-R για το 2019.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα, η Italdesign δεν θα κατασκευάσει πάνω από 50 μονάδες, με μια τιμή που υπολογίζεται ότι θα ξεκινάει από τις 900.000 ευρώ περίπου.

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το Nissan GT-R50 της Italdesign έχει ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση, με διογκωμένο καπό, τονίζοντας την ισχύ του αυτοκινήτου, ενώ οι λεπτοί προβολείς LED εκτείνονται από τους θόλους των τροχών,

Τα διπλά στρογγυλά πίσω φώτα του GT-R επανασχεδιάστηκαν στη λογική ενός ξεχωριστού «πλωτού» χαρακτηριστικού, με λεπτούς δακτυλίους φωτός και κοίλα κέντρα, τοποθετημένα έτσι ώστε να ενώνουν το εξωτερικό στήριγμα και το κεντρικό τμήμα της δομής του χώρου αποσκευών. Η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, τοποθετημένη με δύο ορθοστάτες, ολοκληρώνει τη συνολική εμφάνιση.

Ο κινητήρας, αποτελεί συνέργια της Nissan με την NISMO που ενίσχυσε τον συναρμολογημένο με το χέρι κινητήρα V638 RETT V6 3.8 λίτρων, με περισσότερους ίππους, αγγίζοντας τους 720 και τη ροπή να είναι στα 780 Nm.

Η ανάρτηση έχει και αυτή επανασχεδιαστεί, διαθέτοντας το σύστημα DampTronic της BILSTEIN ενώ για την πέδηση, φροντίζουν τα εμπρός 6-πίστονα φρένα της Brembo και τα αντίστοιχα 4πίστονα πίσω.