Το Σαββατοκύριακο πέρασε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βγήκαν για ένα ποτό με την παρέα τους ή το σύντροφό τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα ζώδια που αποδεικνύονται γερά ποτήρια και υπάρχουν κι εκείνα που γίνονται λιώμα ήδη από τις πρώτες γουλιές.

Πώς αντιδράει το καθένα υπό την επήρεια του αλκοόλ;

Ο Κριός παθαίνει κρίση ειλικρίνειας. Ετοιμάσου να ακούσεις κάθε κρυμμένη αλήθεια που δε γνώριζες μέχρι τώρα. Είναι αρκετά διασκεδαστικός όταν πιει αφού νιώθει πολύ χαρούμενος και γελάει με τη ψυχή του, και μαζί με αυτόν και οι γύρω του.

Ο Ταύρος πίνει ήρεμα και ωραία το ποτό του. Πάει στο δεύτερο, το τρίτο και ξαφνικά συνειδητοποιεί πως έχει μεθύσει. Οταν μεθύσει ο Ταύρος έχει όρεξη για συζητήσεις που ούτε νηφάλιος δεν κάνει. Από ένα σημείο και μετά θέλει απλώς να νιώσει άνετα και να τα πετάξει όλα από πάνω του, γι΄αυτό πηγαίνετέ τον γρήγορα σπίτι.

Ο Δίδυμος είτε πιει, είτε όχι δε θα το καταλάβεις γιατί δεν αλλάζει με κάποιο τρόπο η συμπεριφορά του. Δεν έχει ανάγκη το ποτό για να δείξει την τρέλα του, την έχει έμφυτη ούτως ή άλλως. Η μοναδική διαφορά που θα εντοπίσετε πάνω του είναι η ομιλία του, αφού ξεκινά να μιλά ακατάπαυστα.

Ο Καρκίνος μπορεί να πάρει το βραβείο του μεθυσμένου ζωδίου. Μπορεί να ξεφύγει τόσο πολύ όταν πίνει, που την επόμενη μέρα παρακαλάει να ξεχάσει τα πάντα από τη ντροπή που νιώθει. Προσοχή αν έχει πιει πολύ, μη το ψάξετε στο κρεβάτι του. Το πιο πιθανό είναι να το βρείτε να κοιμάται στη μπανιέρα.

Ο Λέων μπορεί να μην παραδέχεται εύκολα πως έχει πιει, αλλά σίγουρα οι γύρω του θα το καταλάβουν αφού δε μπορεί να σταυρώσει πρόταση. Γενικά όμως δεν ξεπερνάει τα όρια και έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο Παρθένος θα πιει αλλά υπό έλεγχο. Δε θέλει να εκτεθεί δημόσια, γι’ αυτό θα πιει όσο χρειάζεται για να γιορτάσει μαζί με την παρέα του. Αν όμως τύχει να πιει παραπάνω, φύγε μακριά πριν ανοίξει το στόμα του.

Ο Ζυγός δε φημίζεται για τον αυτοέλεγχό του και την αυτοσυγκράτηση. Πίνει δίχως αύριο και το επόμενο πρωί θα ξυπνήσει σίγουρα με φοβερό πονοκέφαλο και ένα hangover που θα τον μπερδέψει πάρα πολύ για τα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδυ.

Ο Σκορπιός βλέπει το ποτό σαν μια αφορμή για να συζητήσει. Οσο πιο πολύ πίνει, τόσο πιο πολύ μιλάει. Δεν αποκλείεται να παρασυρθεί και να προβεί σε πικάντικες αποκαλύψεις και εξομολογήσεις γεμάτες εκπλήξεις.

Ο Τοξότης είναι παιδί του γλεντιού και της διασκέδασης. Θα τον δεις να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο, με φίλους και γνωστούς που θα συναντήσει σε κάθε γωνιά της πόλης. Δε σκέφτεται τι κάνει, απλά καταναλώνει και τσουγκρίζει.

Ο Αιγόκερως γνωρίζει καλά τα όρια του και ξέρει πότε πρέπει να σταματήσει να πίνει. Αν όμως χάσει το όριο του, τότε σίγουρα θα τον παρακαλάτε να αφήσει το ποτό από το χέρι του και να πάει σπίτι.

Ο Υδροχόος είναι εκείνο το ζώδιο που θα περιμαζέψει όλους τους μεθυσμένους της παρέας, γιατί είναι ο μοναδικός νηφάλιος. Θα σας γυρίσει όλους στο σπίτι και θα παρατηρεί τις μεθυσμένες συμπεριφορές σας με υπομονή και πολύ γέλιο.

Ο Ιχθύς αν μεθύσει, έχασε κάθε ελπίδας επικοινωνίας με τους γύρω του. Δε μπορεί να μιλήσει καλά και μπερδεύει τα λόγια του. Κοινώς δε μπορεί να συνεννοηθεί με άνθρωπο. Το αλκοόλ μπορεί να του δημιουργήσει ακόμη και παραισθήσεις, αλλά δε θα σταματά να σου δείχνει την αγάπη του και την ευαισθησία του.