Μια συνταγή για πιο υγιεινά μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου, πιπεριά και κάρυ.

Υλικά

1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο κόκκινη
δυόσμο  και μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι και κάρυ
1 φέτα ψωμί (χρησιμοποιήστε και ψωμί του τοστ)
1/4 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο, ενώ έχουμε προσθέσει και το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το βρεγμένο ψωμί και το μίγμα που πολτοποιήσαμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν. Εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη. Το σκεπάζουμε με μία σακούλα τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.Θα σας βγουν έξι μπιφτέκια περίπου. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ψήνουμε στη σχάρα ή στην πλάκα 30΄- 40΄περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Συνοδεύουμε με ρύζι ή με λαχανικά στον ατμό ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.