Οι διακοπές σας χτυπούν την πόρτα κι εσείς τρέχετε να προλάβετε τον αγώνα της προετοιμασίες. Βαλίτσες, ρούχα, μαγιό, πετσέτες βρίσκονται διασκορπισμένα σε ολόκληρο το σπίτι. Τέτοιες προετοιμασίες είναι η εύκολη πλευρά της υπόθεσης, τι γίνεται όμως όταν στις διακοπές σας έχουν προστεθεί κάποια νέα μέλη;

Ο λόγος για τα μικρά παιδάκια που θα δώσουν σίγουρα μια νέα διάθεση στις διακοπές σας, αλλά ίσως σας ταλαιπωρήσουν και λίγο.

Για να μην έχετε έννοιες να σας βασανίζουν στο ταξίδι ξεκούρασης και αναψυχής που σχεδιάζετε μπορείτε να ακολουθήσετε μικρές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

• Μην αφήσετε τα πάντα για τελευταία στιγμή. Οργανώστε σε μια βαλίτσα τα δικά σας πράγματα και σε μια άλλη οτιδήποτε αφορά το παιδί σας. Ξεκινήστε την προετοιμασία από νωρίς για να είστε σίγουροι πως δε θα ξεχάσετε τίποτα. Αν αφήσετε το πακετάρισμα για την ημέρα πριν από το ξεκίνημα του ταξιδιού σας είναι σχεδόν προκαθορισμένο πως θα αφήσετε κάτι χρήσιμο πίσω σας.

• Κάντε την κράτηση σας από νωρίς. Μη ξεχνάτε πως δε αναζητάτε πλέον ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, οπότε ξεκινήστε να ψάχνετε το δωμάτιο που θα ταιριάξει στις ανάγκες σας, χωρίς να ξεπεράσει το budget που μπορείτε να διαθέσετε.

• Ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί ο προορισμός των διακοπών σας και ο καιρός να κρύβουν ανεπιθύμητες εκπλήξεις. Δείτε τις καιρικές προβλέψεις και εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα ρούχα ή εξοπλισμό.

• Προετοιμάστε το παιδί σας για το ταξίδι που έρχεται. Η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει μια αναστάτωση στο παιδί. Φροντίστε να του εξηγήσετε πως θα φύγετε για λίγες μέρες από το σπίτι και ότι θα πάτε σε ένα όμορφο μέρος, όπου θα περάσετε όλοι μαζί παρέα στιγμές διασκέδασης στον ήλιο και τη θάλασσα.

• Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι. Τις πρώτες ώρες του ταξιδιού ένα αγαπημένο αντικείμενο του παιδιού σας θα μπορέσει να το κρατήσει απασχολημένο και ήσυχο. Ετσι, το ταξίδι θα ξεκινήσει ευοίωνα για όλους σας.

• Σχεδιάστε μαζί με το παιδί σας ένα πρόγραμμα για το τι ακριβώς θα κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το παιδί να ενταχθεί στα πλάνα. Δραστηριότητες όπως η επίσκεψη σε κάποια νεροτσουλήθρα ή διάφορα σπορ στη θάλασσα σίγουρα θα το ενθουσιάσουν και θα εντείνουν το ενδιαφέρον και την προσμονή του.

• Διατηρήστε ακέραιη τη ρουτίνα του παιδιού. Σίγουρα οι ώρες στη θάλασσα και οι δραστηριότητες των διακοπών μπορεί να αναταράξουν λίγο το πρόγραμμα του παιδιού σας. Ωστόσο, προσπαθήστε να κρατήσετε μια ισορροπία σε βασικά πράγματα, όπως οι ώρες του φαγητού και του ύπνου. Πρόκειται για διαδικασίες που το παιδί σας γνωρίζει και θα βοηθήσουν να προσαρμοστεί ξανά στην καθημερινότητά του και μετά το πέρας της μικρής σας απόδρασης.

• Εφοδιαστείτε με το κουτί των πρώτων βοηθειών. Φάρμακα, τραύμαπλαστ, γάζες, καταπραϋντικές αλοιφές και άλλα, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα στις διακοπές αφού τα παιχνίδια στη θάλασσα μπορεί να γίνουν απρόβλεπτα.

Ξεκινήστε το ταξίδι με οργάνωση και θετική ενέργεια για να γεμίσετε τη βαλίτσα σας με πολλές καλοκαιρινές αναμνήσεις!