Eίναι σπορ, έχει αγωνιστικές επιδόσεις και όλα αυτά σε ένα πολυτελές εσωτερικό που προσφέρει τα πάντα! Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe ανεβάζει ταχύτητα σε μια ακριβοθώρητη κατηγορία, μόνο που η Βαυαροί έχουν μεγάλη προϊστορία στη συγκεκριμένη οικογένεια με ολιγομελή ανταγωνισμό.

Το νέο μοντέλο δοκιμάστηκε με την …προβιά της της BMW M8 GTE στους αγώνες αντοχής και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο εμπορικό ντεμπούτο. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη, αφορά την έκδοση BMW M850i xDrive Coupe που φέρει κάτω από το καπό έναν V8 βενζινοκινητήρα 530 ίππων. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτ.

Η δεύτερη έκδοση, αφορά την ντίζελ BMW 840d xDrive Coupe με εξακύλινδρο κινητήρα diesel με 320 hp και επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα μόλις.

Θα συνδυάζεται και στις δύο εκδόσεις, με οκτατάχυτο σπορ κιβωτίο Steptronic, με πιο ευρεία κλιμάκωση, νέα διαχείριση μετάδοσης και βελτιστοποιημένο υδραυλικό έλεγχο.

Όλα αυτά έχοντας ως κοινό παρανομαστή το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive intelligent AWD που χαρακτηρίζεται από την ταχεία, ακριβή και πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών.

Η δυναμική εμφάνιση του είναι διάχυτη σε όλο το αμάξωμα. Σπορ είναι και το εσωτερικό του μοντέλου, όπου οδηγός κατακλύζεται από πληθώρα συστημάτων στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, καθώς και με συστήματα υποβοήθησης.

Οι περισσότερες ενδείξεις προβάλλονται στο ταμπλό οργάνων όσο και στην οθόνη Control Display 10,25-ιντσών. Οι πολλαπλές δυνατότητες ελέγχου επιτρέπουν στον οδηγό να χρησιμοποιεί χειριστήρια του τιμονιού, iDrive Controller, οθόνη αφής, φωνητικό έλεγχο (voice control) ή αναγνώριση χειρονομιών BMW.

Το BMW Live Cockpit Professional προσφέρεται στάνταρ και περιλαμβάνει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3-ιντσών, στο κέντρο της οποίας μπορεί να εμφανίζεται ένα ειδικό τμήμα του χάρτη πλοήγησης, για παράδειγμα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός που προσφέρεται για την BMW M850i xDrive Coupe περιλαμβάνει επίσης ισχυρά φρένα M Sport και ζάντες αλουμινίου Μ 20 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων ενώ το πακέτο BMW M Performance δεσπόζει σε όλα τα μηχανικά σημεία του αυτοκινήτου.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί το Νοέμβριο του 2018.

Στο βίντεο τα εξαντλητικά τεστ, πριν το αυτοκίνητο πάρει την μορφή του μοντέλου παραγωγής, γι αυτό το λόγο και είναι καμουφλαρισμένο.