Πριν δύο χρόνια η σύζυγός του Κονσταντίν Ρέλιου από τη Ρουμανία, είχε δηλώσει στις αρχές το θάνατό του, εξασφαλίζοντας μάλιστα και το αντίστοιχο πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου της. Το μόνο πρόβλημα; O ίδιος δεν έφυγε ποτέ από τον μάταιο τούτο κόσμο…

Το απίστευτο αυτό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ρουμανία και πήρε επικές διαστάσεις, όταν ο ίδιος ο Ρέλιου παρότι εμφανίστηκε με σάρκα και οστά τον Μάρτιο στο δικαστήριο του Βάσλου, οι δικαστές αρνήθηκαν να ακυρώσουν το πιστοποιητικό θανάτου του.

Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας.

Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του «ζωντανού- νεκρού», ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, τη γενέτειρά του.

Όμως ο Ρέιλου θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός μπορεί να ασκήσει έφεση.

Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στη Ρουμανία τον Ιανουάριο ανακάλυψε ότι η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του, καθώς δεν είχε νέα του.

Η επιστροφή του από τους νεκρούς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει αφού εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.