Eργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έξω από σχολικά συγκροτήματα της πόλης υλοποιεί ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την εύρυθμη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί αναπλάσεις πεζοδρομίων έξω από τα εξής σχολικά συγκροτήματα:

– Ζάννειο Γυμνάσιο – Λύκειο, Απογευματινό 6ο ΕΠΑΛ – 13ο Λύκειο (Ευαγγελιστρίας- Κολοκοτρώνη-Πύλης-Φίλωνος)

– 42ο Νηπιαγωγείο – 42ο Δημοτικό – 10ο Γυμνάσιο (Καραΐσκου-Ελ. Βενιζέλου-Ευαγγελιστρίας-Ευριπίδου)

– 2ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κανελλοπούλου)

Η ανάπλαση περιλαμβάνει ανακατασκευές και επεκτάσεις πεζοδρομίων, διαβάσεις και νησίδες, τοποθέτηση ηχητικής διάταξης σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών, μεταλλικά κιγκλιδώματα, προειδοποιητικό φωτεινό σηματοδότη, ορθοστάτες πεζοδρομίου, κατακόρυφη σήμανση, ηλεκτρική πινακίδα Stop.

Σημειώνεται πως ανάλογες εργασίες θα υλοποιηθούν έξω από σχολικά συγκροτήματα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά. Διευκρινίζεται πως η μελέτη έγινε από τον δήμο Πειραιά και το έργο υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.230.000 ευρώ.

«Θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας να υλοποιούμε τέτοιους είδους παρεμβάσεις, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των παιδιών μας» επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.