Ενα αγαπημένο ορεκτικό για τα καλοκαιρινά, και όχι μόνο, τραπέζια σας, αλλά και για να συνοδέψετε τη μπίρα και το κρασί σας, είναι οι γεμιστές με φέτα πιπεριές κέρατο. 

Υλικά

350 – 400 γραμμάρια φέτα
12 πιπεριές κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
50 γραμμάρια κουκουνάρι
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι, το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια το χοντροκόβουμε και το προσθέτουμε στο μίγμα, όπου επίσης ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μια ντομάτα ψιλοκομμένη. Αφού ξεπλύνουμε τις πιπεριές κόβουμε το κοτσάνι τους, αφαιρούμε τα σπόρια και τις γεμίζουμε με ένα κουταλάκι. Καπακώνουμε με τα κοτσάνια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και βάζουμε τις πιπεριές τη μία δίπλα στην άλλη. Λαδώνουμε τις πιπεριές από την πάνω πλευρά και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.