«Στη ΝΔ δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι”». Έτσι κατέληγε η γαλάζια ανακοίνωση διαγραφής του Κωνσταντίνου Μίχαλου, που έχει ήδη προκαλέσει σενάρια για τη θέση που εκείνος θα έχει στο πολιτικό εγχείρημα της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία καιρό τώρα φιλοδοξεί να αυτοσυστήνεται ως θεματοφύλακας του καραμανλισμού. Κινδυνεύει, άραγε, η ΝΔ από ένα κόμμα με «καραμανλικό» προφίλ στα κεντροδεξιά της;

Τα σενάρια για κάτι τέτοιο φυσικά φούντωσαν μετά και το λάβρο τιτίβισμα του έτερου πόλου του παπακώστειου φορέα, Ευάγγελου Αντώναρου «ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Αυτή η συμμορία των Μητσοτάκηδων, των Σαμαράδων, των Αδώνιδων και των Αυγενάκηδων δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα…». Και τα φίλια στην κυβέρνηση μίντια παρουσιάζουν την είδηση της διαγραφής του προέδρου του ΕΒΕΑ ως ένα ακόμη χτύπημα στην καραμανλική πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τις διαγραφές Παπακώστα και Αντώναρου.

Είναι, όμως, έτσι; Τι λένε γαλάζια στελέχη; Οι πιο ευγενικοί επισημαίνουν ότι «η Παπακώστα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή. Ο Αντώνης Σαμαράς την έκανε υφυπουργό Υγείας το 2014». Αυτό που υπονοούν είναι ότι δεν μπορεί να πλασάρεται ως εκπρόσωπος της καραμανλικής παράδοσης. Οι πιο πρακτικοί αναφέρουν ότι «ο Κώστας Καραμανλής παραμένει στη ΝΔ». Με άλλα λόγια, κανείς στο προεδρικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κόμμα δεν μοιάζει να ανησυχεί για τη δημιουργία ενός τέτοιου κόμματος, επειδή απλά πιστεύουν αυτό που λένε οι πιο κακοί, πως, δηλαδή, «οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να ενσαρκώσουν τον – ισμό που έχει διαμορφώσει την κεντροδεξιά παράταξη».