Ενα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο πιάτο, που μπορεί να καταναλωθεί και ως συνοδευτικό είναι η χωριάτικη μακαρονοσαλάτα.

Υλικά

μισό πακέτο μακαρόνια (φαρφάλες ή βίδες ή ριγκατόνι)

1/2 κόκκινη, 1/2 κίτρινη και 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε λωρίδες

1/2 αγγούρι κομμένο σε φέτες

6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζάνι σος μπαλσάμικο

1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα που θα έχετε λιώσει με το πιρούνι

1 κουταλιά σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και, αφού βράσει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια. Αφήστε τα να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους, για να γίνουν al dente, δηλαδή να κρατάνε. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώστε τα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό της βρύσης για να κρυώσουν. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κρύα πλέον μακαρόνια, τα λαχανικά, δηλαδή τα κομμένα στη μέση ντοματίνια, το κομμένο σε φέτες αγγούρι κομμένο, τις κομμένες σε λωρίδες πιπεριές, τη φέτα, την σος μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τον βασιλικό σερβίρετε.