Από τα πιο εύκολα φαγητά η μακαρονάδα συνδυάζεται στη συνταγή μας με καλοκαιρινά λαχανικά, κάτι που την κάνει εκτός από πεντανόστιμη και πιο υγιεινή.

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
120 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
1 κολοκύθι ε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
2 καρότα, σε κυβάκια
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 καυτερή πιπερίτσα
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
ρίγανη φρέσκια ή ξερή τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ξίδι, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να παραλείψετε την πιπεριά.Προσθέστε χοντροκομμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.