Ενα δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι με ζελέ, μπισκότα και φρέσκες φράουλες.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος των 250 γραμμμαρίων
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1/2 κιλό φράουλες φρέσκιες
λίγο γάλα
κονιάκ ή λικέρ
λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Σε γυάλινο μπολ που μπαίνει στο ψυγείο στρώνουμε τα μπισκότα, αφού πρώτα τα μουσκέψουμε ελαφρά βουτώντας τα σε άλλο μπολ που έχουμε βάλει το γάλα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μπολάκια. Στο ένα προσθέτουμε τις μισές από τις φράουλες, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Στη συνέχεια στρώνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στρώνουμε έπειτα μια ακόμη σειρά με βρεγμένα στο γάλα και το κονιάκ μπισκότα και από πάνω προσθέτουμε την άσπρη κρέμα. Ξαναβάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει καλά.Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Οταν το ζελέ είναι έτοιμο, το ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο γλυκό. Από πάνω προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο για λίγες ακόμη ώρες ή καλύτερα για μια νύχτα.