Το ψάρι ταιριάζει σχεδόν µε όλα τα χορταρικά. Η συνταγή για φιλέτο ψαριού με χόρτα στο φούρνο αποτελεί ένα υγιεινό, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο, για του οποίου την παρασκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χορταρικά έχετε στο ψυγείο σας.

Υλικά 

1 κιλά χόρτα και µυρωδικά (σπανάκι, µυρώνια, πράσα, καυκαλήθρες, άνηθος, µάραθος, σέσκουλα, φρέσκα κρεµµυδάκια) καθαρισµένα
1 μέτρια ντοµάτα, ξεφλουδισµένη και κοµµένη σε ροδέλες
1 φιλέτο ψαριού γύρω στα 700 – 500 γραμμάρια (βακαλάος, πεσκανδρίτσα, πέρκα, παγκάσιους, αλλά και τσιπούρα, 
σφυρίδα ή συναγρίδα)
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
χυµός από 1/2 λεµόνι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουµε πολύ καλά και ψιλοκόβουµε τα χορταρικά. Τα αφήνουµε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Σε ένα ταψί απλώνουµε τα χορταρικά, από πάνω βάζουµε την ντοµάτα και μετά το ψάρι. Ρίχνουµε 1/2 ποτήρι νερό στο ταψί. Χτυπάµε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, τον χυµό του λεµονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουµε το ψάρι και τα χορταρικά. Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο ακόµη, ώσπου να πάρει χρώµα το ψάρι. Σερβίρουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, µαζί µε ένα ρύζι στολισμένο µε ψιλοκοµµένο άνηθο.