Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

60 γρ. ζάχαρη

8 γρ. ζελατίνας σε φύλλα 

1 δόση βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και στη συνέεια το αδειάζουμε σε ποτήρια ή σε μία φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. 

Σάλτσα φράουλας

500 γρ φράουλες
250 γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή βανίλια
 
Πλενουμε τις φραουλες. Αφαιρουμε το κοτσανι και κοβουμε τις φράουλες στα 2 ή 4 κομμάτια. Βάζουμε τα υλικά σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. 

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε την πανακότα με τη σάλτσα.