Στο τριήμερο ταξίδι του στην Ελλάδα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ συνοδευόταν αυτή τη φορά από τον γιο του Πιτ. Επέλεξε να έρθει μαζί του προκειμένου να τον γνωρίσει επί της ουσίας τόσο στον Γιάννη Αλαφούζο όσο και στον Νίκο Νταμπίζα και να συζητήσουν όλοι μαζί για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει την οικογένεια Πιεμπονγκσάντ στην κεφαλή της ομάδας.
Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του 40χρονου Πιτ Πιεμπονγκσάντ στη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί στον Παναθηναϊκό και τι αρμοδιότητες θα έχει; Οσοι συναναστράφηκαν μαζί του τις προηγούμενες μέρες διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ καταρτισμένο και… φανατικό του ποδοσφαίρου. Ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με το ποδόσφαιρο και με ό,τι έχει να κάνει γύρω απ" αυτό. Από το σκάουτινγκ μέχρι τις διαπραγματεύσεις, τόσο σε επίπεδο διοικητικό (για παράδειγμα στις συζητήσεις για την αγορά ενός κλαμπ) όσο και σε θέματα μεταγραφικά. Εχει εξαιρετικές σχέσεις με ισχυρούς του χώρου, όπως τον Πίνι Ζάχαβι, διατηρεί φιλία με ποδοσφαιριστές και στην ατζέντα του υπάρχουν μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου.
Στον Παναθηναϊκό αναμένεται να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του ποδοσφαιρικού τμήματος με τη διοίκηση, έχοντας προφανώς αυτός το πάνω χέρι σε πολλά ζητήματα. Οχι στα αγωνιστικά, αφού εκεί θα αφήσει τον προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή να τρέξουν το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, ωστόσο θα αναλάβει να κάνει διαπραγματεύσεις για ανανεώσεις και μεταγραφές.
Επί της ουσίας θα έχει ένα γενικό κουμάντο στην ομάδα, κάτι που φάνηκε τις τελευταίες μέρες και στα ραντεβού που είχε με ανθρώπους της ομάδας. Οι Αλαφούζος, Νταμπίζας και Δώνης πάντως έμειναν εντυπωσιασμένοι από την πρώτη επαφή που είχαν μαζί του, όπως και ο Σπύρος Βλάχος, που τον συνάντησε το πρωί της Κυριακής. Ο ίδιος ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ έμεινε έκπληκτος από το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ομάδα από τον κόσμο και τα media.
Είδε δημοσιογράφους να στήνονται με τις ώρες έξω από το ξενοδοχείο για μια δήλωση ή μια φωτογραφία και παρά το γεγονός πως δηλώνει χαμηλών τόνων και πως θέλει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, τούτη τη φορά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Οπως εντυπωσιάστηκε και από το γεγονός πως κάποιοι τον προσέγγισαν στο ξενοδοχείο αφού είχαν δει τη φωτογραφία του και τον ρωτούσαν τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό.
Ψάχνει παλαίμαχο
Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θέλει να στελεχώσει τον Παναθηναϊκό με ανθρώπους που έχουν στο αίμα τους την ομάδα και που το όνομά τους κάνει «γκελ» στον κόσμο. Η σκέψη για πρόεδρο τον Δημήτρη Σαραβάκο εξακολουθεί να στριφογυρίζει στο μυαλό του, ενώ θέλει να δώσει διοικητικό πόστο και στον Γιώργο Καραγκούνη.
Μάλιστα, συνεργάτες του Ταϊλανδού επικοινώνησαν με τον «τυπάρα» και του εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού ο Καραγκούνης δεν δείχνει έτοιμος για επιστροφή του στο Τριφύλλι ως διοικητικό στέλεχος.
Το παλεύει για Λουντ
Το θέμα του Ρόμπιν Λουντ προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν στον Παναθηναϊκό, με τις προσπάθειες να μεταπειστεί ο Φινλανδός και να ανανεώσει την ομάδα να συνεχίζονται. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Ο Λουντ αναζητεί ομάδα στο εξωτερικό (Αγγλία συγκεκριμένα), ο Παναθηναϊκός το παλεύει, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.
Οσον αφορά τους Κάτσε και Μυστακίδη, ίσως την επόμενη εβδομάδα να γίνει νέα επαφή με τα στελέχη του ΠΑΟΚ για τους δύο ποδοσφαιριστές, αφού πρώτα ο Νταμπίζας μιλήσει και πάλι με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.
Σε ό,τι αφορά τώρα τη διοικητική αλλαγή, από την πλευρά του Παϊρότζ προκύπτει πως στις επόμενες 10-15 μέρες θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να έχει τις καθοριστικές επαφές και να προχωρήσει η υπόθεση.