Σε δραστικές περικοπές πρόκειται να προχωρήσει η νέα διοίκηση της ρωσικής κρατικής τράπεζας Vnesheconombank προκειμένου να βελτιώσει τους οικονομικούς της δείκτες. Σχεδιάζει να μειώσει κατά 40-50% το προσωπικό της, δηλαδή να προβεί σε απολύσεις περίπου 900 εργαζομένων.

Τα ηνία της τράπεζας ανέλαβε στις 24 Μαΐου ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκορ Σουβάλοφ, αντικαθιστώντας τον Σεργκέι Γκορκόφ που είχε αναλάβει τη διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2016.

Την ίδια ημέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Σουβάλοφ να μετατρέψει την τράπεζα σε εργαλείο ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι η Vnesheconombank θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο Σουβάλοφ ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα φανεί αντάξιος των νέων του καθηκόντων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Vnesheconombank, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αναλύσεως της τρέχουσας κατάστασης της τράπεζας με τη γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων, ενώ η αναδιάρθρωση της τράπεζας θα γίνει αυστηρά με γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία, θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις και δεδομένων των δυνατοτήτων που υπάρχουν θα συνδράμει στην εύρεση απασχόλησης των συνεργατών της.

Οι περικοπές αφορούν όλες τις βαθμίδες και θα είναι σταδιακές, ώστε οι εργαζόμενοι της τράπεζας οι οποίοι θα απολυθούν να έχουν τον χρόνο να ενταχθούν σε άλλη απασχόληση.