Η πιο γνωστή συνταγή για γλυκό ψυγείου είναι το μωσαϊκό ή αλλιώς γλυκό σαλάμι, που αποτελεί και ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.

Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο μαλακό
1 πακέτο μπισκότα τύπου Μιράντα
1/2 φλυτζανιού άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας κακάο
1/3 φλ. κονιάκ 
1 φλ. καρύδια χονδροσπασμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα τύπου Μιράντα με το χέρι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα ρολό και το τυλίγουμε σφιχτά. Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει τουλάχιστον για 3-4 ώρες. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα αμύγδαλα ή γλυκά του κουταλιού ή και σταγόνες σοκολάτας.