Το κοτόπουλο είναι ένα από τα κρεατικά που μαγειρεύουμε και σερβίρουμε συχνά στο τραπέζι μας. Η συνταγή μας βγάζει ένα υγιεινό, πεντανόστιμο, πολύχρωμο πιάτο, το οποίο επειδή δεν είναι βαρύ μπορεί να σερβιριστεί σε γεύμα αλλά και σε δείπνο.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου

3-4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λουρίδες

100 ml λευκό ξηρό κρασί

600 γρ. ρύζι μπασμάτι

2 κουταλιές σούπας βούτυρο 

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

50 ml  ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κομμένες σε λουρίδες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά και όταν η σάλτσα δέσει πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρoυμε το κοτόπουλο με το σκόρδο. Μόλις τα φιλέτα πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη. Παράλληλα, φτιάχνουμε το ρύζι, το οποίο βράζουμε σε νερό που κοχλάζει για 12 λεπτά και το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι μπασμάτι με το κοτόπουλο και τις πολύχρωμες πιπεριές.