Οταν αποφασίσετε να καταναλώσετε λευκά ζυμαρικά, δηλαδή υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη έχει σημασία να τα απολαύσετε. Η συνταγή μας είναι μια… μεθυσμένη παραλλαγή της γαριδομακαρονάδας, που περιλαμβάνει και ούζο και κρασί μέσα στα οποία βράζουν οι γαρίδες. 

Υλικά

400 γραμμάρια μικρές γαρίδες (κατά προτίμηση φρέσκιες)
250 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι ούζο
200 ml  λευκό αρωματικό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
αλάτι, πιπέρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούκοβο)

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά. Μόλις τα κρεμμύδια μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι (και εναλλακτικά το μπούκοβο). Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού.  Βράζουμε τα μακαρόνια μας ώστε να κρατάνε (al dente) τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.